Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy anyuka tavasztól őszig (tehát amikor jó idő van) napi 5 órát kint van a gyerekekkel a házon kívül? Boltban, ügyeket intézni, aztán kint a kertben, sokszor ott is esznek, a legkisebb kint is alszik egyszer.

Figyelt kérdés
A gyerekek 5, 3 és 1 évesek. Tehát délelőtt 2.5 órát, délután 2.5-et.
2012. febr. 25. 21:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Kicsit irigykedem :)

Tőlem nagyon idegen ez, mert én panelban nőttem fel. Ugyan gyerekkoromban mi is lent voltunk egész nap a játszón, de ott voltak a barátaim.

Most kertes házban élünk, de a kert sajnos messze nem alkalmas az egész napos kintlétre, anyagilag meg most nem állunk úgy, hogy nagyon nagy változtatásokat lehessen csinálni :(

Füvesíteni, lebontani a régi dolgokat, új kerítés, új bútorok, terasz építés stb, ez min. 1 milla lenne és akkor még játszótérről, medencéről nem is beszéltünk.

Szóval irigykedem arra, akinek szép, rendezett kertje van, mert a miénk egy elhanyagolt dzsumbuj, ahová a lábam még 1 percre sincs kedvem kitenni...

2012. febr. 26. 08:45
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Már írtam neked az elején. Most megkérdezem elolvasva a válaszokat is: akkor kiben van a hiba szerinted, benned vagy azokban akik beszóltak?

Panelban lakunk amúgy, de tavaly nyáron mikor itt voltak az unokatesók mi is lent éltük az életünket. Reggel amíg nem volt annyira meleg lementünk a játszóra kb 10-11-ig utána nagyon odatűz a nap. A fiamat délben leraktam aludni, aludt 2-3-ig, utána este 8-ig lent voltunk a játszón. Nekem akkor 4 gyerekem lett, nem is bírtam volna velük ittbent lenni. Én nem is értem mások hogy bírják napokig bent. Mi már most is megőrültünk amikor annyira hideg volt, hogy nem tudtam nagyon kivinni a majdnem 2 évesemet(nagyon érzékeny a bőre, pillanatok alatt megfagy neki).

Remélem tavasszal sikerül kertesbe mennünk, mert akkor mi is elkezdhetjük a cigány életet:D

Amúgy régebben cigányok laktak mellettünk, akkor még mi is kertesbe voltunk, és sokkal többet kint voltunk, mint ők. Ők bent tvztek, szoliztak(gazdagok) stb. A gyereket max du. 4 és 7 között láttuk kint. Pedig volt medence nekik, játszótér stb.

2012. febr. 26. 11:13
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem kell azokkal foglalkozni.Rossz indulatúak.Jó idő van,jobb kint lenni,mint bent.Nekem anyukám is olyan,akkor mint a cigány.Képes arra,hogy 2naponta gazoljon a hatalmas virágos kertjében.Imádja a tavaszt,süt a nap.Ő tényleg képes egész nap kint lenni.Nem tudom sokan miért szólják meg ezt.De tudod,ha meg nem hoznád ki a gyerekeidet,akkor meg azért szólnának meg.Tudod vmi téma mindig kell.Irigyek és kész.Te meg jó anyuka vagy!!E.
2012. febr. 26. 12:14
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi is kertes házban élünk, tavasztól őszig kinn éljük az életünket. :))

Hajnalban kelek a férjemmel, mire a gyerekek felkenek már kész az ebéd (vagy kinn készítem el délelőtt a bográcsozón, ami grillezésre is alkalmas), nekik már a teraszra terítek reggelihez, és onnantól kezdve csak aludni mennek be egészen estig. A kicsi tavaly még pöttömke volt, januárban született, ő akkor még simán kinn aludt órákig a babakocsiban, most már 1 éves múlt, jobb szereti az ágyikóját, úgyhogy idén már benn fog aludni. Kipakolom nekik a kerti játékokat, nyáron medence is van, és elvannak játszanak, homokoznak....

Én nem bírnám benn, főleg nem napokig. Nem is egészséges.

És akik ezt mondják, ugyan mire használják az udvart?

Mi már ma meg tegnap is kinn voltunk órákig. Nem is éreztem magam jól a lakásban. Hét ágra sütött a nap és nagyon kellemes idő volt, még kertészkedni is nekiálltam. :)

Szóval a hiba nem benned van!!!

2012. febr. 26. 14:16
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Falun ez a természetes, miért is ülnének a tv előtt.Mi is kint vagyunk nyáron ennyit, sőt.Amíg nem veszélyezteted úgymond az egészségét, értem itt a napsütést pl. addig sokkal jobb neki kint mint a szobában.Jajj, de várom már én is a két és fél éves fiammal hogy egész nap kint legyünk....

Ne aggódj, az irigység beszél belőlük.Amúgy a mi c. szomszédaink alig vannak kint a gyerekkel, mi sokkal többet.

2012. febr. 26. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!