Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy anyuka tavasztól őszig (tehát amikor jó idő van) napi 5 órát kint van a gyerekekkel a házon kívül? Boltban, ügyeket intézni, aztán kint a kertben, sokszor ott is esznek, a legkisebb kint is alszik egyszer.

Figyelt kérdés
A gyerekek 5, 3 és 1 évesek. Tehát délelőtt 2.5 órát, délután 2.5-et.
2012. febr. 25. 21:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy megteheted. Mi sajna panelba lakunk, de anyáék kertesben. Kisfiam egész nap kint lenne, ha lehetne, még kint is aludna:-)
2012. febr. 25. 22:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

mi is kertesházban lakunk :) már alig várom, hogy jöjjön a jó idő!

mi így csináltuk tavaly:

reggel megfőztem az ebédet, lementünk a játszótérre mikor még nem volt dög meleg, utána a kertben voltunk ebédig (délelőtt árnyékos). van kis játszóterünk. felmentünk dél-1 között ebédelni és letettem aludni. amikor felkel, 3körül akkor lementünk, van medencénk így órákat lubickoltunk, közben homokozott, hintázott, csúszdázott...

apa megjött, én felmentem vacsit csinálni, lent ettünk, sokszor a kertben csináltuk a vacsit (grill, bogrács) és utána, olyan 7 körül elmentünk játszótérre. 8kor jöttünk haza, apa fürdette, még nasiztak, én addig kitakarítottam. mivel gyakorlatilag nem voltunk otthon így kupi se volt :D

ez azért jóval több 5 óránál :D

de még tudom fokozni ;) miután elaludt, gyakran kiülünk apával sörözni a kertbe, megbeszéljük a napi dolgokat.. (apa sörözik csak). bébiőrt kivisszük magunkkal :)

már én is megkaptam, hogy sok. ez van :)

mit gondolok? szerintem tiszteletreméltó, hogy 3 gyerekkel ezt bírod! kettő gyerkőccel már nem biztos, hogy egész nap kint bírnék lenni :)

2012. febr. 25. 22:48
 13/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ne foglalkozz gonosz beszólásokkal. Biztosan irigykednek, hogy jól el vagytok a gyerekekkel kint.

Mi panelban lakunk, és bizony elég rossz az h nyáron korlátozva vannak a gyerekek, mert nem lehetnek kint kedvükre.

De szerencsére van egy nyaralónk, ott reggeltől estig kinn vannak. Kinn élünk, van egy mini játszótér, hintával, csúszdával, medence, homokozó. A teraszon van kis asztal székkel ahova le lehet ülni ügyeskedni, rajzolni.

Kinn is étkezünk, és sokszor a teraszon sütögetek. Este, miután a gyerekek elalszanak itt ülünk le a férjemmel beszélgetni, kicsit ellazulni.

Van egy mini zöldséges kertünk is, (20 nm kb.) szeretnek segíteni kertészkedni, gyümölcsöt szedni, mosni.

Épp az a legnagyobb fájdalmam, h 5 év gyed-gyes után elkezdtem dolgozni, milyen nyarunk lesz? A gyerekek hogyan fogják viselni a bezártságot?

2012. febr. 25. 22:50
 14/25 anonim ***** válasza:
Ha kertes hazban laktok akkor gondolom a szomszedaitok is:) nem is ertem az ilyen embereket. Nekem vannak konkretan cigany szomszedaim (rendesek) hat mi meg naluk is tobbet vagyunk kint. Van medence, homokozo csuszda trambulin is a gyerekek ezzerrel bringaznak a haz korul 2fiu nem eppen halk tipusuak. Mi kb csak addig jovunk be nyaron mig elmulik a forrosag ugy deltol 3 ig de az is keserves mert mar nem alszanak a fiuk igy nehez oket bent tartani. Nalunk minden szomszed nagy kerti eletet el mindenkinek megvan a heppje. Az en fiaim nyari szunetben estere igazi szutykos manok leszenk a homoktol meg a mezitlabas jatekoktol de hat ez van:) a vedono pl szembe lakik velunk mindent hall amit nyaron csinalunk multkor meg is jegyezte hogy a trambulin milyen jol fejleszti a mozgasukat. Mondjuk mi nem nagyon baratkozunk, nalunk sokan bandaznak az utcan egyutt a szomszedok, pedig itt mindenkinek szep komfortos udvara van. En szeretek magamban lenni a csaladommal, es itt mindenki elfogad mindenkit szerencsere.szerintem nincs is jobb a gyereknek mint a friss a levego!
2012. febr. 25. 23:01
 15/25 anonim ***** válasza:

Mi is családi házban élünk, igaz, kicsi a kertünk, de azért van. Tvaly építettünk a teraszunk fölé tetőt, hogy a legnagyobb melegben is kint lehessen maradni, ne kelljen a tűző nap miatt bemennünk. Ha úgy tetszik, mi is úgy élünk mint a cigányok, reggeltől estig kint vagyunk. Szép nagy teraszunk van, nagy asztal, bőven elférünk, kint eszünk délben és este is. Én lakótelepen nőttem fel és alig vártam, hogy kertesházba költözhessek, én most érzem azt, hogy ez az én világom. Mindig is irigyeltem a déli népséget, akik szinte kint élnek az utcán. Nem szeretem, ha a látóterem le van korlátozva a 4 fallal, szeretem a fákat, a madarakat, a körülöttem lévő világot látni.

Nekünk szerencsénk van, minden szomszédban kisgyerek, minden csalás kint él ugyanúgy mint mi, néha azt sem tudom melyik gyerek kiabál, hogy anya:)

Mi nem zavarunk senkit, persze sokszor hangosak vagyunk mikor a 2 nagy gyerek visít a medencében az nem kellemes,idén már a kicsi is be fog szállni, de ez nem tart egész nyáron, csak pár alkalom:)

Ha lehetne, még kint is aludnék, annyira jó kint.

Sokszor van, hogy a gyerekek már alszanak, mi pedig kint ülünk a férjemmel a sötétben és beszélgetünk. A lakásban nem jó, ott egyből be van kapcsolva a tv, nem figyelünk egymásra.

Most, hogy feltetted a kérdést, rögtön elkezdtem vágyni a melegre, a nyárra!:)))

Menjetek ki nyugodtan, ne törődjetek az irigyekkel és rosszallókkal, teljesen normális dolog a kerti élet.

2012. febr. 25. 23:19
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy de jó nekik, főleg a gyerekeknek.

Én is elég sokat voltam kint az 1 évesemmel múlt nyáron. Anyósomnál pedig szinte reggeltől estig be sem mentünk a házba, ha jó idő volt. Nagyon élveztük mindannyian :)

2012. febr. 25. 23:57
 17/25 anonim ***** válasza:

Ha ez igaz lenne, mi lennénk a legnagyobb cigányok a környéken. :-)) Amikor az idő engedi, már simán reggelizni is kiülünk a teraszra. Kertes sorházban lakunk, már reggel öt körül (koránkelők a gyerekeim) kinn szoktunk kávézni a hátsó teraszon az egyik szintén koránkelő szomszéddal, pizsamában. :-)

Az én gyerekeimet benn se lehetne tartani, na meg nem is akarom. Kellemes, fákkal-bokrokkal körülvett kicsi kertünk van, homokozóval, kis házzal, játékokkal, a teraszon asztalok, székek nekünk és nekik is, nyáron a felfújhatós medence... Mi a bánatot keresnének odabenn? Csak dél körül megyünk be, sajnos pont akkor szorul meg a nap a teraszon, így a délutáni alvást nem ott abszolváljuk, hanem a szobában, de ha fölkelnek, irány kifelé megint. Én még úgy is kiengedem őket, hogy én közben benn főzök vagy ilyesmi. Pont rájuk látok, nincs ezzel gond, a kertből kimenni nem tudnak, semmi olyan nincs, ami veszélyes (ha a medencében van víz, akkor nem hagyom ott őket, de a homokozóban csak nem lesz nagy bajuk), imádják, akkor miért ne? Nekem 3és fél, illetve másfél évesek a gyerekeim, meg most érkezik majd nyár elején a harmadik babánk. És igen, olyan rettenetes anya vagyok, hogy a nyári újszülött babát (a tesói is nyáriak) is simán kirakom babakocsiban vagy a bölcsőhintában. :-)

2012. febr. 26. 07:18
 18/25 anonim ***** válasza:
amig nem volt oviba a gyerkőc addig én is kint voltam délelőtt 2 órát délután 2 órát,mondjuk nem csak az udvaron,hanem mentünk ki motorozni,sétálni,játszóterezni.de nálatok több gyerek van,gondlom sok játékkal,örülj neki hogy kint lehetsz.és a gyerekeiddel lehetsz,ezt az időt senki nem adja vissza neked amit most velük lehetsz.ne foglalkozz senkivel,már én is megkaptam,hogy ennyit sétálni meg kint lenni.hogy bírom?de hát mit lehet ezen nehéznek találni,megjegyzem minden házimunkám kész van.már 9-re általában kész az ebéd,közbe megy a mosógép a teregetés,minden csak szervezés kérdése.
2012. febr. 26. 07:27
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nagyon megnyugtató amit írtok. Ez is kertes sorház egyébként ahol mi lakunk szóval nem egy nagy különálló telek, de egyik oldalunkon nem laknak épp, másik oldalunkon nagyobbak már a fiúk (13-15 évesek) szóval őket tuti nem zavarjuk.

Én is nagyon várom már a nyarat, a jóidőt:)

Tavaszi babám van (áprilisi) nekem is órákat kint volt már pici kora óta mert a nagyokat nem tarthattam bent a csodaszép időben mondván hogy van egy kis pár hetes.

Én amúgy azért is szeretem mert sokkal kevesebb a házimunkám is!!! Télen meg most amikor hatalmas a sár de még sok ruha kell, rengeteget kell mossak, felmossak, porszívózzak naponta többször is ha behordjuk véletlenül, főznöm ugyanúgy kell.

Nyáron meg 6kor kelek, míg fel nem ébrednek a nagyobbak (7 óra) gyorsan odateszem a kaját főni és felmosok idelent a nappaliban.

Kijönnek reggeliznek van, hogy odakint. Ha idebent akkor gyorsan addig a szobájukban összeporszívózok, felmosok, meg a fürdőben. Nem egy nagy terület, nem is igazán piszkos hiszen csak aludni járunk be.

Aztán már megyünk is kifelé, leves, rakott dolgok maguktól is elkészülnek csak néha rá kell nézni, és amúgy is legtöbbször inkább főzelékféle van. Egy tészta elkészítése meg 20 perc kb.

Mi is csak aludni jövünk be, mondjuk a legnagyobb (5 év) már nem alszik ugye, de a legkisebbet meg idetolom/toltam a nyáron az ajtóba és ott alszik kint sokszor.

2012. febr. 26. 08:23
 20/25 A kérdező kommentje:

ja és lehagytam hogy miért bizonytalanodtam el...mi panelban laktunk anno, így messze nem voltunk kint ennyit.

A kisgyerekes ismerőseink jó része panelben lakik vagy hát így a városban ahol csak az utca van mint lehetőség a kint létre. Ott meg értelemszerűen nem töltik el az egész napot.

Úgyhogy nem nagyon van /volt viszonyítási alapom, más hogy csinálja.

2012. febr. 26. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!