Száraz, kínzó görcsös köhögésre mit adsz a gyerekednek?
A 3 évesem hozta haza nekünk is az oviból ezt a rondán szárazon köhögős vírust... a családból mindenki átesett rajra (5-en vagyunk)
Ugye az lenne a lényeg, hogy ne fojtsa, hanem felszakadozzon. A doki nem írt antibiotikumot... Azt mondta, hogy adjak köptetőt és írt fel hörgőtágítót (Spiropent-et)
Amit eddig próbáltunk: Stodal (nagyon jó, csak most "kevésnek" bizonyult)
Ambroxol (olyan átkozottul mélyről kezdett köhögni, hogy inkább abbahagytuk...)
Mucopront szirup (talán eddig ez a legjobb)
Amit még nagyon javasolnak, most nagyon felkapott lett az Izlandi zuzmó szirup. Még nem próbáltuk ki...
Az izlandi zúzmót én is mondanám, illetve Fenistil csepp (vényköteles) esténként, és feltétlenül adj probiotikumot (BonoLact, Normaflore) neki!
Szerintem a Ventolin nem jó száraz köhögésre, mi mindig hurutosra kapjuk.
Köszönöm a válaszokat!
Valami olyan kellene, ami gyorsan hat, mert már 2 éjszaka, hogy semmit nem aludtunk, ráadásul hajlamos a befulladásra (2x volt már). Van ventolinunk, Atroventünk és Pulmicortunk, de hiába fújtam be, semmi se használt. Az izlandi zuzmó gyorsan hat? Sokan dicsérik még a lándzsás utifű jó éjszakát szirupját.
Próbáld meg akkor ezt az izlandi zuzmót, hátha. Az igaz, hogy minden gyerek más és más is használ neki. :(
Én még azért javaslom, a gyógyszerek mellé amit már írtam kiegészítő kezelésként, hogy inhaláljatok forró kamillás víz mellett. Nekünk 1-2 nap alatt teljesen felszakítja a száraz köhögést. Dokitól is kérdeztük (nagyon alapos egyébként a gyerekorvosunk) mondta, hogy jó, ezt is lehet természetesen csinálni, nem ártasz vele. Próbálgatni kell többfélét. A disznózsír is nagyon jó állítólag, csak nem tudom, azt milyen köhögésre javasolják szárazra vagy hurutosra.
Az én gyerekeim is -mindkettő-sajnos most van bent ebbe a köhögéses állapotba.A kislányom kezdte,ronda hurutos ,ugató köhögéssel,neki Calcimuscot és Fenistilt irt a doki,meg Sinecodot.A mi éjszakáink is szörnyőek voltak az elmúlt napokban,de múlt éjjel hála az égnek már jól aludt!
A fiamnak száraz köhögése van,szegényem az este elég sokat köhögött,alig tudott elaludni,neki is Calcimuscot meg a Sinecodot mondta a doki.Nekünk bevált a Sinecod,már nem előszőr kapják a gyerekeim.Furcsállom,senki nem irta a mézet,pedig az nagyon jó köhögésre (is),természetes dolog,nem gyógyszer!A fiamnak is este adtam és utána tudott aludni!Van itthon köhögéscsillapitó teánk,azt is próbáltam már nekik,de nem igazán itták meg sajna.
Az Izlandi zuzmót a fiam szedte már régebben,-jó drága,-használni használt,de többet nem vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!