Fél aspirin vagy fél algopirin adható 2,5 éves gyereknek lázra?
Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 19:05
1/8 anonim válasza:
Nem. Hűtőfürdő, illetve apa vagy valaki menjen ügyeletes gyógyszertárba Nurophenért vagy Panadolért? Egyébként miért nincs otthon, elfogyott? Nem hiába adják ilyen kicsiknek a szirupot, a tablettát nem tudja a szervezete/gyomra feldolgozni.
2/8 A kérdező kommentje:
Most voltunk a gyerekdokinál és ő mondta,hogy ezt adjam neki,csak én valószínűleg összekevertem, mert én az aspirinre gondoltam és szerintem ő az algopirint mondta.De nem vagyok biztos benne.Egyenlőre nincs gond mert nem lázas a gyerek meg kúp és szirup is van itthon.
2012. febr. 23. 19:53
3/8 anonim válasza:
Attól függ hány kiló. Kisfiam már kapott, de egy negyed algopyrint csak. Inkább Nurofennel próbálkozz, az a legjobb. Ma sajnos kisfiam belázasodott, 5ml-t adtam csak neki a 9 helyett, (20kg, 3 éves elmúlt)és nem lázas már órák óta. Ez nekünk nagyon bevált.
4/8 anonim válasza:
Aspirint TILOS 14 éves korig gyereknek adni! Nagyon veszélyes! Algopyrint sem adnék, inkább vennék a patikában neki veló Nurofen vagy Panadol vagy Algoflex suspenziót!
5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom hány kiló.Utoljára októberbe volt megmérve akkor volt 14 kiló.Most májusba lesz 3 éves.Az biztos,hogy nincs még 16 kiló.
2012. febr. 23. 20:26
6/8 anonim válasza:
Kaphatni kaphat, ha nincs germicid kúp otthon. A nurofen és a panadol nem biztos, hogy ekkora gyereknek leviszi már a lázát. Egy felet kaphat csak, de szerintem összetörve kell neki adni, meg ne fulladjon. Reméljük nem lesz szükség rá.
7/8 anonim válasza:
A Nurofen a legjobb, legalábbis nekünk. Kisfiam 20 kg, 3 éves elmúlt, 10ml-t kaphat 3x egy nap, ha lázas. Leviszi szépen neki, és sokkal jobban is van tőle. Csak már jó lenne, ha nem lenne ilyen beteges. :( Ez a fránya idő, na meg a közösség...
8/8 anonim válasza:
Nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy negyed Algopiryt kaphat! Az én fiam 2 éves és 16 kg.
Szerintem nyugodtan adhatsz neki egy negyedet!
Mielőbbi jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!