SOS! Tüdőgyulladásról tapasztalatok?
Szia, az én 16 hónapos kisfiamnak is most volt-van tüdőgyulladása.:( Nála köhögéssel kezdődött éjszaka, majd másnap délutánra felment a hője. (Ez pénteki napon volt.)Vittem dokihoz, kapott Aktil Duot. Akkor még nem volt biztos hogy tüdőgyuszi... Az antibiotikumtól ment a hasa, ezért váltottunk Supraxra.(Szombaton) A köhögése durva volt, 3-szor nagyon görcsösen köhögött, ablakot kellett nyitni mert azt hittem megfullad. Borzasztó volt... A láza 3 napig volt magas,(nehezen tudtam levinni 38 alá) aztán izzadt egy nagyot és a láz megszűnt. A Suprax mellé egyébként Ambrobenét kapott, meg éjszakára Sinecodot. Ja, meg Cataflam cseppet.
Aztán hétfőn visszavittem a dokihoz, mert nem tetszett ahogyan köhög, kértem hogy küldjön el röntgenre, meg csináljunk labort. Így derült ki, hogy 2 cm-es folt van a bal tüdején. :((( Viszont a Crp-je csak 11-es volt -gondolom ezért-nem kellett kórházba feküdni, itthon kapta tovább a gyógyszereket. Vasárnap vittem vissza -Suprax már elfogyott- nem kell újabb antibió. Csak 5 napig még köptető, meg Catafam. JA!!! És hallgatózással semmit nem hallott a dokinő!!! Csak a RTG mutatta ki a tüdőgyulladást!
Vettek a kisfiadtól vért? Mekkora volt a CRP-je?
Jobbulást nektek!!!!
B.
Első vagyok:
Nekem annyit mondott a doki, hogy ha már hallgatózással is lehet hallani a "tüdőgyuszit", akkor ott nagy a baj. Szóval az a jó, ha "még nem hallani"...
6,7,9 vagyok
Mi nem voltunk röntgenen meg vérvételen.A doktornő hallgatózással vette észre a kezdődő tüdőgyulladást és nem volt akkora baj.A tgy.hallgatózással is észre kell venni.
Hát nem tudom.
Minket úgy küldött el röntgenre, hogy minden mást kizárt a tünetek alapján, és azt mondta, hogy nem hall semmit, de lehet hogy kezdődő.
A röntgenen ici-pici folt látszott csak.
Szia, 21.55-ös vagyok.
Na milyen lett a vérképetek? Crp? És hogy van a kisfiad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!