Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS! Tüdőgyulladásról tapaszta...

SOS! Tüdőgyulladásról tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak tüdőgyulladása van,teljesen kétségbe vagyok esve,hogy mi lesz vele.Vannak súlyossági fokozatok?És kórházba vajon nem kerülünk majd?Tudom,hogy hülye kérdések,de légyszi segítsetek!
2012. febr. 21. 19:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szia!Nekünk láz nélkül volt tgy. a lányomnak,annyi volt hogy esténként csillapíthatatlanul köhögött,nappal nem nagyon.Elvittem dokihoz,kórházba küldött minket,pár napot voltunk bent.
2012. febr. 21. 20:54
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia, az én 16 hónapos kisfiamnak is most volt-van tüdőgyulladása.:( Nála köhögéssel kezdődött éjszaka, majd másnap délutánra felment a hője. (Ez pénteki napon volt.)Vittem dokihoz, kapott Aktil Duot. Akkor még nem volt biztos hogy tüdőgyuszi... Az antibiotikumtól ment a hasa, ezért váltottunk Supraxra.(Szombaton) A köhögése durva volt, 3-szor nagyon görcsösen köhögött, ablakot kellett nyitni mert azt hittem megfullad. Borzasztó volt... A láza 3 napig volt magas,(nehezen tudtam levinni 38 alá) aztán izzadt egy nagyot és a láz megszűnt. A Suprax mellé egyébként Ambrobenét kapott, meg éjszakára Sinecodot. Ja, meg Cataflam cseppet.

Aztán hétfőn visszavittem a dokihoz, mert nem tetszett ahogyan köhög, kértem hogy küldjön el röntgenre, meg csináljunk labort. Így derült ki, hogy 2 cm-es folt van a bal tüdején. :((( Viszont a Crp-je csak 11-es volt -gondolom ezért-nem kellett kórházba feküdni, itthon kapta tovább a gyógyszereket. Vasárnap vittem vissza -Suprax már elfogyott- nem kell újabb antibió. Csak 5 napig még köptető, meg Catafam. JA!!! És hallgatózással semmit nem hallott a dokinő!!! Csak a RTG mutatta ki a tüdőgyulladást!

Vettek a kisfiadtól vért? Mekkora volt a CRP-je?

Jobbulást nektek!!!!

B.

2012. febr. 21. 21:55
 13/20 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Nekem annyit mondott a doki, hogy ha már hallgatózással is lehet hallani a "tüdőgyuszit", akkor ott nagy a baj. Szóval az a jó, ha "még nem hallani"...

2012. febr. 21. 22:13
 14/20 anonim ***** válasza:

6,7,9 vagyok

Mi nem voltunk röntgenen meg vérvételen.A doktornő hallgatózással vette észre a kezdődő tüdőgyulladást és nem volt akkora baj.A tgy.hallgatózással is észre kell venni.

2012. febr. 21. 22:20
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom.

Minket úgy küldött el röntgenre, hogy minden mást kizárt a tünetek alapján, és azt mondta, hogy nem hall semmit, de lehet hogy kezdődő.

A röntgenen ici-pici folt látszott csak.

2012. febr. 21. 22:38
 16/20 anonim ***** válasza:
A mi idióta orvosunk előrehaladott tüdőgyulladást nem vett észre hallgatózással. Én vittem a kórházba! CRP 345!!!!!!!! volt...és nem vette észre a háziorvos a nagy bajt!
2012. febr. 21. 23:19
 17/20 anonim ***** válasza:
1 éves volt kislányom,mikor tüdőgyulladást kapott,úgy,hogy előtte két hétig szedett antibiotikumot,mert nagyon köhögött.Kórház lett a vége,mert már alig kapott levegőt,és nem akart aznap semmit enni,inni,mikor visszavittem az orvoshoz.A mi orvosunk se hallott semmit hallgatózásra,az osztályos orvos pedig rögtön mondta,hogy ez bizony tüdőgyulladás,mikor meghallgatta,hát nem kicsit voltam kiakadva a háziorvosunkra gondolhatod...Láza egyáltalán nem volt,még hőemelkedése sem,a kórházba egyből infúzióra tették,ami két napig ment neki,meg vénásan kapott,és szájon át is kapott antibiotikumot.
2012. febr. 22. 13:00
 18/20 A kérdező kommentje:
Laborban ma voltunk,holnap lesz eredmény.Hát kíváncsi leszek erre a crp-re.Nem hallott semmit a dokinéni,mikor meghallgatta,de azt mondta,a biztonság kedvéért elküldi mellkas röntgenre.2,5 cm átmérőjű folt,vagy nem is emlékszem minek mondták van a bal tüdején,a jobb teljesen tiszta.Ma kapta a második injekciót,és ma már nem szárazon köhög,hanem jön fel a váladék.Mennyi ideig volt otthon a ti gyereketek?Én úgy tervezem,hogy ha már nem kap se szurit,se gyógyszert,utána még 2 hétig itthon tartom.
2012. febr. 22. 21:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia, 21.55-ös vagyok.

Na milyen lett a vérképetek? Crp? És hogy van a kisfiad?

2012. febr. 25. 13:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi,jól van a kicsikém.Vérvétel eredménye jó lett,crp belefér a határétékbe,pontosan nem is tudom megmondani mennyi.Annyi derült ki,hogy vírus okozta a bajt,nem baktérium.Most szedi még a klacidot,csütörtökön megyünk újra mellkasröntgenre.
2012. febr. 26. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!