Miért ilyen eleven a kétéves fiam?
Utolso vagyok.
Ok lesznek a turbo Mancik meg a turbo Becik:-))) Egyebkent a mai napunk is tiszta kuzdes volt. Szoltam neki, hogy rakja el a kockait, de csak allt es nezett maga ele, mint aki nem hall vagy nem erti, amit mondanak neki. Reggel 6-kor felebredt es indult jatszani, mintha nem is 10 utan fekudt volna le. 2 emberes lanyom van.
Nalunk a legujabb divat a vetkozes. Mire eszbekapok, se harisnya, se pelus es a body csak azert marad fenn, mert abbol meg nem tud kibujni:-)) Ja, ujabb orulet: papirzsepibol galacsint gyurni es orrlyukba dugni.
Ami nagyon kifaraszt, az az esti ficankolasa az agyban. Lefektetem, tobb esetben en is odabujnek, hogy hamarabb elaludjon, de jar a keze-laba-teste, mint a motolla, jobbra fekszik, balra dol, rugdos a labaval a levegobe, felterdel, lefekszik, feneket egnek ereszt, megfordul az agyban...es ezt kb 10 masodperces intervallumokban tobb, mint fel oran keresztul. Szamold ki, hanyszor is ficankol egy fel ora alatt? 180-szor legalabb.:-))) Es hiaba esik ossze furdes utan es mondja, mint ma este is: Aja, tejcsi, lefekud, a fel oras, min. 180 "fordulatos" ritualet soha nem hagyja ki:-)))
:)) Ezek olvasva aranyosak de átélve megőrjítik az embert :) Vetkőzés nálunk is megy, ma kétszer bújt ki a pizsiből mire megcsináltam a tejitalát.
Szintén mai: beosont a mosdóba, és bedobott a WC-kagylóba két teli gurigát, alig tudtam kiszedni. Aztán visszament és két tiszta zokniját dobta bele. Utána a lakáskulcsomat megszerezte, és a kutya vizébe tömködte.
Tegnapi sztori: eldugta a mobilomat. Megcsörgettem, hogy megtaláljam valahogy, de bemondta, hogy a készülék nem kapcsolható....este a férjem megtalálta a párnák között. Ki volt kapcsolva.....a gyerek rájött, mit kell hosszan nyomni, hogy kikapcsolja.
Másfél éves kisfiú...mi lesz később????? :)) Ja, 20 perce sikerült elaltatni. Addig a távirányítóért veszekedett velem, és képes volt magába önteni három teli cuca (3-szor 240 ml) tejitalt, csak hogy addig se akarjam ágyba vinni! Ennek persze az lesz az eredménye, hogy éjjel kettőkor arra kel majd, hogy átpisilte az egész pizsijét...
:-)))) Jaj, de jokat derultem. Persze tudom, hogy benne lenni a sztorikban messze nem olyan mulatsagos, mint igy olvasni oket. Kedves kerdezo sorstars, ne is probald altatni, mikor nem almos, csak az idodet vesztegeted vele. Nalunk is volt mar olyan, hogy masfel ora mulva feladtam az altatast, mert nem mentem vele semmire. Persze a legrosszabb az, hogy vasarnap fel 6-kor felkel, hogy o jatszani akar, nekem meg majd leragadt a szemem, a vegen kinkeservesen kihuztuk negyed 7-ig az agyban. Hetkoznap amugy fel 7-kor kel.
Nalunk a macska retteg tole, rendszeresen a farkanal fogva probalja lobalni szegenyt. A jomultkorjaban vendegsegben voltunk videken es a naposcsibeket akarta megtaposni a lelkem. Szegeny allatok, menekuljetek, ha jon a lanyom:-))))
Másfél éves kisfiú anyukája vagyok, 23.38-as megint. Éjjel megint kelés volt, fél 3-kor. A gyerek kért tejitalt. Megkapta. Megitta. MOndom neki, akkor most visszaalvás van. Ő felül, mutogat a szájára. Még kér tejitalt. Tudom jól, nem szomjas, csak ki akarja bekkelni hogy vissza kelljen menni aludni.
Hoz neki apja újabb tejitalt. Gyerek lefekszik, kortyol kettőt, leteszi. Oké, mondom nem vagy szomjas. Apja kiviszi a cucát. Gyerek felül, mutogat a szájára és sírni kezd. Na már nem hoztuk vissza, mondom a gyereknek, ALVÁS VAN. Lemászik, mutogatja a TV-t....mondom neki nincs mese, alvás van. Sír. Hozná a távkapcsolót.....ááááá....aztán 3 körül visszaaludt. És mindezt úgy, hogy este eleve fent volt megint 11-ig. Ezeknek nincs alvásigényük? :)))
Ez is nagyon jóó :)) Persze ilyenkor néha olyan nehéz, hogy az ember ne állja meg röhögés nélkül :)
Nálunk még olyan volt, hogy van nekem egy sötétlila, egyliteres tusfürdőm. Mindent összefog. (nem is tudom, miért így gyártják...) Én a konyhában palacsintát sütögettem, kisfiam bent játszott valamit, autókkal, stb. Aztán egyszer csak olyan csend lett....nem hallottam a kisautók csörgését. Bejövök a konyhából, és mit látok?
Gyerek áll az ágy előtt (drapp ágytakarónk van), az ágytakarón hatalmas sötétlila folt, közepén a flakonnal, gyerek mindkét kezével "teregeti szét" a tusfürdőt, közben büszkén vigyorog az egyre növekvő foltra. Persze ő is kétkönyékig lila........elállt a szavam. Rá akartam szólni, de ahogy rámnézett, kivillantotta a rettenet sok (kb. 10) fogát, és mutatta nekem állati büszkén a foltot. Még kacagott is hozzá.
Hát, ilyenkor kell erősnek lenni, hogy csak akkor röhögjem el magam, ha már nem lát :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!