Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen ez az óvodai helyzet,...

Milyen ez az óvodai helyzet, elolvasnátok?

Figyelt kérdés

Ezen kattogok tegnap délután óta. Próbálok rövid lenni. Előre is köszi a válaszokat!

Kislányom év eleje óta ovis, könnyen beszokott, az óvónénik is nagyon aranyosak, szeretjük őket, ők is minket.

De az egyik óvónéni mindig mondja, hogy az én kislányom mennyire nem illik ebbe a körbe, de pozitív értelemben. Az én lányom nagyon érzékeny, kis viráglelkű, nyílt szívű, barátságos, mi itthon soha nem veszekszünk, boldog és nyugodt család vagyunk. A csoport tele van elvált szülők gyerekeivel, akik emiatt nehezebben kezelhetőbbek, feszültebbek, mondja az óvónéni, hogy apukák-anyukák egymásnak mennek, hogy kinél legyen a gyerek hivatalosan elhelyezve, és ez ugye szegény gyereken csapódik le. Az óvónéniknek nagyon nehéz dolguk van ezekkel a gyerekekkel. És mondják az óvónénik, hogy egy-egy ilyen nevelési gondnál mennyire megijed az én kislányom, sokszor el is sírja magát (pl amikor már huszadszorra szólnak egy gyereknek valami miatt, és kiabál az óvónéni), van olyan gyerek amelyik verekszik, bántja a többit.

Kérdeztem a barátnőmet, akinek másik oviba jár a gyereke, ő azt mondta, hogy náluk nagyon nyugodt a csoport, nincs is elvált szülők gyereke, nincs feszültség emiatt.

Szeretnék majd beszélni az óvónénivel is erről, mert annyira mondja, hogy nem illik oda az én lányom, hogy ezt vajon úgy érti, hogy vegyem is ki ebből a csoportból? Ti mit tennétek? Átvinnétek másik oviba, ahol nyugodtabb a helyzet? A lányom nagyon szereti ezeket az óvónéniket, de mivel még pici, igazából a gyerekekkel nem játszik együtt, csak mellettük. Nem tudom mit csináljak. Bár persze a végső döntést akkor fogom meghozni, ha beszéltem az óvónénivel. Kíváncsi vagyok előre is a véleményetekre. Köszönöm.

2012. febr. 17. 08:08
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed, ha beszélsz vele. Drukkolok nektek, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan a kislányodnak a legjobb.
2012. febr. 17. 13:07
 32/32 anonim ***** válasza:
79%

Én nem vinném máshova. Meg kell szokni, hogy az élet nem csak szép és jó dolgokból áll, nem mindenki szereti a másikat, de ahogy már előttem is írták elgondolkoznék azon is, hogy miért ennyire érzékeny!

Olyan pedig nincs, hogy egy közösségben mindig minden klappoljon! Még akkor is ha ott minden gyerek viráglelkű, amit nehezen hiszek el.

A mi csoportunkban nem tudok elvált szülőkről, de esemény dús napokat élnek a gyerekek. A lányom néha olyanokat mesél, hogy a hajam égnek áll néha!

Én jómagam is megfordultam már pát közösségeb, ovitól kezdve több iskoláig és több munkahelyig, olyan hogy mindig mindenkinek jó legyen, nincs.

Amellett, hogy elbeszélgetnék az óvónénivel én elbeszélgetnék a gyerekkel is, ha kell mindennap, hogy segítsek neki feldolgozni, elmagyarázni a helyzetet, mint ahogy teszem is a lányommal, pedig ő nem egy érzékeny típus, mégis néha jól jön anya segítsége, mert bizony a számunkra néha annyira természetes dolgok egy 3 évesnek érthetetlenek és természetellenesek. Én ezt akkor értettem meg, mikor alányom oviba került. Mondtam neki, hogy anya is megy dolgozni, apa is , neked az ovi lesz a dolgozó, erre ő azt válaszolta, hogy "anya, de az anyukák nem dolgoznak, ők otthon vannak!" :))

És még annyi, hogy egy 3 éves már játszik szerepjátékot, és játszik a többiekkel. A lányom is nehezen nyitott a többiek felé eleinte, de én szóltam, hogy ugyan segítsenek már a gyereknek beilleszkedni és segítettek, lett legjobb barátja, szerelme, játszópajtása, stb pedig még csak 3,5 éves. Érdekesek lehetnek az óvónénik is, ha hagyják a gyereket egyedül, elvonulva játszani és nem segítik a beilleszkedésben.

2012. febr. 17. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!