Bilis kérdés. Másnál is így volt?
Most kezdtünk bilizni, kb bő egy hete.Ügyes kisfiam, ébredések után ráültetem, ekkor pisil.
Viszont mikor nap közben ültetem rá szépen ücsörög,"nyomja" is, persze még nem jön semmi, de az inger lehet megvan, mert amint visszateszem a pelust kakil, de csak kicsit, tisztába teszem aztán kicsit később megint kakil...szóval valahogy nem egybe jön ki neki(bocsánat, hogy így fogalmazok) hanem "részletekben".
Így viszont több pelus megy el egy nap mint mielőtt elkezdtünk bilizni.
16 hónapos amúgy.
Ja és légyszi azt ne írjátok, hogy túl korai még, szerintem nem az, és láthatóan semmi baja a bilivel, csak érdekelne, hogy más is tapasztalt-e hasonlót.
Pont ilyen idősen kell neki megszokni,hogy mit kezdjen az ingereivel.Ügyesen halad én azt tudom tanácsolni többször bilire kéne ültetni és telyesen hanyagolni a pelust,hogy megérezze milyen mikor nem a bilibe mennek a dolgok.
De ez csak az én tanácsom ,majd jönnek a lepontozok és mondani fogják ráér majd ovodáskorába elkezdeni kicsomagolni a pelenkából,sőt iskolás korába éjszakára is leszoktathatod róla:)))
Mégiscsak azt írom, hogy túl korai.
Kislányom 2 éves, de még nem érett meg a bilire, este fürdés előtt hajlandó csak ráülni, akkor néha belepisil, de a kakit még most is elbújva intézni. Bemegy egy másik szobába, magára csukja az ajtót, és zavartalanul kakil. Ha valami megzavarja, akkor félbemarad és később folytatja.
Még picik, az agyuk még nem érett meg arra, hogy el kell engedni hosszasan, sokkal tovább mint a pisit. Az csak kicsurog és már szaladhatnak tovább.
Én biztos nem erőltetném, a pisi mehet, ezzel is sok pelust meg lehet spórolni, de a kakit egy darabig szüneteltetném, nehogy olyan görcs legyen benne, hogy majd napokig nem mer kakilni emiatt.
A fiam is egy időben több részletben kakilt, sőt van mostanság is, amikor jó sokat produkál több részletben. És mégsincs szorulása.
Rendesen végzi a dolgát. Az elején nagy élmény volt neki, hogy van valami a biliben, és játszott az ingerrel, sokat trónolt, és sok kicsit kakilt. Aztán elhagyta.
Próbáljatok együtt alkotni, nálunk ez is segített, hogy egyszerre jobb letudni a macerát...
A lányom 13hónapos, hébe hóba cincálja a pelusát, mutatja a bilit, hogy ő is akar, általában felmosás a vége, de akarja.
Köszönöm a válaszokat elsőnek és utolsónak:)Megerősítettetek, hogy minden oké:)
2.,és 3. azért nektek is köszi hogy írtatok, csak nem értek egyet.:)Elég okos a fiam(mint szerintem minden 1,5 éves kisgyerek) és elég sok összetett dolgot megtanult már, ezt miért ne értené???Nincs szorulása az biztos, nagyon könnyen kakil, csak több részletbe.
Amúgy szerintem ez csak a mi kor "dilije" hogy nem elég érett ne erőltessük, olyan dolog ez mint a hozzátáplálás...mindenki mondja, hogy 6 hónapos kor előtt ne.Na én 4 hónaposan kezdtem anyukám tanácsára, soha 1 táblázatot nem néztem, soha nem turmixoltam az ételt(csak a hüvelyeseket eleinte) ez által a darabos ételekkel semmi gond nem volt, azzal se hogy megszokja a mi ételeinket(hiszen mindig főztem neki) és olyan jó evő, hogy az nemigaz:)minden gyümölcsöt, zöldséget szeret és nagyon szépen eszik.Na de ez lehet habitus kérdése is, majd a 2.nál meglátjuk.És mindegy végül is ez más téma, a lényeg, hogy szerintem nem korai a biliztetés:)
És ha van még valakinek hasznos tapasztalata akkor azt szívesen olvasom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!