Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Seg. ítsetek! Több kérdés...

Seg. ítsetek! Több kérdés fogzásról, másnál hogyan voltak ezek?

Figyelt kérdés

lassan 10 hónapos a babám. még nincs foga.

szerintetek ezek lehetnek attól, hogy jön a foga?

néhány napja nappal és éjjel is rosszul alszik. sőt napközben sokat sír, fájdalmasan. szinte sikítva. nyálcsíkot húz maga után, úgy folyik a nyála. hőemelkedése volt 2-3 napig, de tagnap óta nincs. hasmenés jellegű kakija másfél hete, de csak napi 1-2x.

múlt héten voltunk orvosnál, nincs semmi baja, egészséges. a védőnő szerint is lehet attól, hogy bújik a foga, de ez még hetekig eltarthat.

az ínyén nem látok semmit, nincs megduzzadva sem. kicsit aggódom, mert h mégsem a foga? de akkor mi lehet?

1 hete olyan néha, mintha a hasa fájna, főleg éjjel, pedig csak olyat eszik, amit eddig is, és eddig nem fájt még neki. olvastam, hogy ez is lehet fogzástól.

nálatok hogyan volt?

meddig volt híg széklet?

meddig volt hőemelkedés?

mennyi idő, míg kibújt ezek után a kis foga? hetek vagy hónapokig eltarthat még?

honnan voltál biztos benne, hogy tényleg ez okozza a gondokat?

köszönöm a segítséget!

2011. jan. 28. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is voltak ilyen tünetek fogzásnál, már akkor amikor még nem is igazán látszott semmi az ínyén. Én is mindig azt hittem, hogy van valami baja, de aztán csak kijött egy fog és vége lett. Egyedül láza nem volt.
2011. jan. 28. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy másik kérdésnél válaszoltam ezzel kapcsolatban:

2,5 hónapos korától nyálzott őrülten a kisfiam, tömködte a kezét a szájába állandóan. Majd ahogy már megtanult fogni, mindent, ami a kezébe került, azonnal szinte mérgesen rágott, mint aki kényszeres, esküszöm. Ehhez képest majdnem 9 hónapos volt, amikor egy szép napon etetésnél azt láttam, hogy mintha lenne valami az alsó ínyén, középen. Hát szét volt neki nyílva az ínye, és már ott virított a két fogacska.

Na a többinél bezzeg... óriási hasmenés, ami kábé 1-2 hétig tartott - azon belül különböző intenzitással -, savanyú szagú, erjedt, majdnemhogy citromsárga színű kaki, amire rá max. 2 hétre áttörte az ínyét a fogacska. Ez volt a két felső egyes, majd az alsó és felső kettes fogaknál is. Persze a nyűgösség is megvolt, az időszakos nyálzás is, és előfordult, hogy éjjel sikítva ébredt fel. Még a mai napig mindent a szájába vesz (16 hónapos), és megrágcsál. Most bújnak a négyes fogai, ebből 3 már áttörte az ínyét, a negyedikkel most szenved. Ki van szélesedve az ínye, fehérlik, szinte látszik az ínyén keresztül a fogacska, illetve a negyedik négyes fogánál most lila az ínye, vérömleny keletkezett alatta. Viszont most nem volt hasmenése, csak 2-3 napig hőemelkedése.

2011. jan. 28. 13:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bizony az lesz...és nem akarlak elkeseríteni még egy jó darabig lesz is.Az én kisfiamnak is ilyenkor jöttek a fogacskái először,most 21 hónapos 12db van kint és megint kínlódunk éjjel szerintem megint fogacska lesz.....hozzáteszem nekünk egyik gyógyszertárban kapható kence se hatott...még ami talán azt a doki írta úgy keverték a gyógyszertárban valami szirup szerű ecsetelő...de nem tudom a nevét....
2011. jan. 30. 14:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pont most akartam kiírni egy kérdést,amikor megláttam a tied!

Segíteni sajnos nem tudok neked, csak elmondani, hogy nálunk pont ugyanez a helyzet.

6,5 hónapos a lányom, és szerda óta egyszerűen alig alszik, nyűgös, rosszkedvű, sír, időnként fájdalmasan, és csak a kezünkben van el. Két napig hőemelkedése volt, azt hittem talán beteg lesz, de nem.

Étvágytalan, és én sem tudom egyértelműen eldönteni, hogy a hasa fáj-e, mert időnként úgy tűnik. Nálunk a széklete szagos, nem tudom nálatok ez hogyan alakult, és biztosan savasabb is,mert kicsípte a popsiját.

Az ínye nem fehér....szóval nagyon-nagyon hasonlóak a tünetek a babáinknál.Remélem a lehető leghamarabb kijön az a fogacska, kitartást kívánok magunknak!!

2011. jan. 30. 15:29
 5/5 A kérdező kommentje:

igen nálunk is fura büdi a kakija és neki is kicsípte a fenekét. de ez már múlt heti dolog, már egész szépen helyrejött a feneke.

akkor elképzelhető, hogy fog lesz. én is azt hittem beteg lesz, mikor hőemelkedése volt, de aztán mégsem. ma is nagyon nyügi szegénykém.

2011. jan. 30. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!