Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekkori onániával kapcsolat...

Gyerekkori onániával kapcsolatban feltehetek egy kérdést?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a kérdéssel jómagamra utalok, 23F vagyok és valami nagyon nem stimmel. Ezért az anyukáktól, vagy ha esetleg pszichológiával foglalkozó egyén van a weboldalon, kérem válaszoljon. Igazából egy egyszerű kérdés: a baba, vagy a kisgyerek amikor a játszik a péniszével, vagy épp a lábát veszi a szájába, újját szopja, saját testét igyekszik felfedezni, írja a szakirodalom. Tulajdonképpen azonkívül, hogy a gyerek ezzel örömet szerez magának és ez a szexuálpszichikai fejlődés része, azt is jelenti, hogy információt jelent a gyerek számára, hogy uralkodik maga felett és egy nemi kategóriába tartozik, még ha nem is tudja a kicsi, van kislány is?

Nem tudom máshogy a kérdést feltenni, aki érti mire gondolok, megsúgná nekem? :) Hozzáteszem addig a pontig, amíg a szülő észre nem veszi, hogy maszturbál, aztán vagy megtiltja, vagy elmagyarázza szépen, hogy másra ez nem tartozik, csak magára.

Egyelőre ennyit kérek. Ha valaki tisztában van ezzel a kérdéssel, írja meg nekem.

2012. febr. 14. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy baba, aki szopja az ujját vagy a lábát a szájába veszi, még marha messze van attól, hogy "uralkodjon" a testén.

A másik meg. Szerintem a gyerekek egy darabig úgy gondolják, mindenki olyan, mint ők. Nem azt, hogy "aha, nekem fütyim van, de biztos vannak olyanok, akiknek meg nincs"

Gondolj bele, van egy időszak,amikor észreveszik a különbséget. Mint a nicsak, ki beszélben, hogy hol van a hugi kukija, letörött?

Egyébként meg egyáltalán nem értem, mire akarsz kilukadni, nagyon hülyén fogalmaztad meg.

2012. febr. 14. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem világos, hogy MIT akarsz kérdezni.

A gyerek kicsikorában nem tesz különbséget az egyes testrészei között, ameni szerve ugyanolyan különleges illetve ugyanolyan hétköznapi, mint a keze vagy a lába. Azt, hogy vannak fiúk meg lányok még evekig nem veszi igazán észrem a különbség számukra leginkább az öltözékben van.

Azzal, hogy a kisgyerek játszik a testével, a mozgáskoordinációt fejleszti, meg a saját alkatrészeit találja meg. Külön szexuális érdeklödése nincs, neki nem külön kategória, csak egyszerüen jó érzés, ha a nemi szervekkel foglalkozik.

A normális szülö meg nem megtiltja a gyereknek, hanem legfeljebb felhivja a figyelmet arra, hogy az ember a testét nem piszkálgatja mások elött - de ez minden testrészre ugyanúgy vonatkozik.

2012. febr. 14. 10:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem se tiszta a kérdés.

Esetleg ha sikerülne érthetőbben..?

De nézd csak... itt szakemberektől kérdezhetsz:

írásban:

[link]

szóban:

[link]

2012. febr. 14. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, ha egy kisfiú izgatja a kukiját, vagy egy kislány a punciját. Ez hozzátartozik a fejlődéséhez. Akkor kell neki szólni ha más előtt csinálja.
2012. febr. 15. 07:37
 5/5 anonim válasza:

Hello:)

Az Én-tudat kialakulása (2-2 és fél év körüli) időszakában a gyermek átéli önmaga különálló lényét, hogy ő ki, és milyen. Ebbe az Én-képbe természetesen épül be a nemisége, testképe, nemi identitása. Érdeklődéssel szemléli, hogy az ő teste kihez hasonló, kitől eltérő, és ezen belül kiemelkedő jelentőséget kapnak a nemi szervek. 2-3 éves korra a gyerekek még nincsenek tisztában a nemek közti különbségek természetével, de a fiú- és lánycímkéket már használják. A legtöbb 2-3 éves már fiúnak, vagy lánynak kategorizálja magát, de ez a besorolás még csak címke. 6-7 éves korra alakul ki az a tudás, hogy a nem egy olyan stabil jellemző, ami az idővel nem változik, vagyis kialakul a nemi konstancia (ami párhuzamosan fejlődik a konzerváció és a megmaradás fogalmával).

Forrás: Szuloklapja.hu

www.szuloklapja.hu/gyermek.../szexualis-erdeklodes-ovodaskorban.html

Pszichológia - 30. hét Sulinet

www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/30het/pszicho/pszicho30.html

:)

2015. szept. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!