Milyen gyerekkori élményeid vannak a Húsvéttal kapcsolatban? Szeretted? Gyermekeiddel hogyan töltöd/hogyan fogod tölteni az ünnepet?
Az a reszeg en voltam:D
Mentunk hazrol-hazra, aztan locsolkodas meg egy sor, egy fel!
10 haz utan jol neztunk ki XD
Nekem nagyon jók, de nem csak gyerekkoriak ezek mert a mai napig ugyanígy telnek, pedig 26 vagyok és van nekem is már egy 8 hós kisfiam:
Szombaton sonkavacsora anyuékkal, tojás, saláták, nyami :) Este vagy vacsi előtt ajándékok eldugása a lakásban, mindenki megkeresi a magáét, mindenki élvezi, apuék is, mi is, tesóm is :) Idén már kisfiamét is eldugjuk, imád kukucskálni szóval neki is öröm lesz :)
Vasárnap sonkaebéd, családi kirándulás, ha jó az idő, hétfőn nagymamámék, ott kertben is ajándékozás a nyuszi által (nagymamám van hogy beöltözik nyuszinak - hatalmas egyéniség, nem az a tipikus nagymama :)) Ezt a felnőttek, gyerekek is élvezik egyaránt. Locsolás nem nagyon van, csak apu locsol és férjem.
Este meg átmegyünk barátainkhoz ahol legnagyobb a lakás, összegyűlik a társaság és a fiúk locsolják a lányokat, meg jókat beszélgetünk, iszogatunk. Idén már visszük a babákat is, van már kettő is a társaságban :)
Nekünk mindig így telik, és mindig emlékezetes és szuper :)
Mindeféle részeg férfi össze-vissza locsolt,némelyik vedér vizzel,szódával
Gyűlöltem
Kb 15 éves koromtól húsvétkor "eltűnök"
(hol barátnőkkel kirándulni,mióta olyan párom van aki megérti hogy húsvét nem egyenlő a büdös pacsulival,azóta vagy itthon pihizünk zárt ajtók mögött vagy kirándulunk)
Ha gyerekem lesz,akkor sem fogom ezt a locsolkodós büdös pacsulis hülyeséget
Anyámék,nagyimék mai napig minden éven húzzák az orrukat hogy nem megyek a környékükre se húsvétkor
Én szeretem a húsvétot. Szombaton tojásfestés, vasárnap reggel bőséges reggeli sonkával, főtt tojással, (házi)kaláccsal, tormával. Minden finomság. Ajándékkeresés(a mai napig szeretem ezt a részt). A nagypapámmal mindig szoktunk tojásdobálást játszani(főtt tojásba pénzt dobunk).
Hétfő reggel rendszeresen a szomszéd fiú kelt locsolással, régen kölnivel, most már szódával. Aztán sorba jön a többi locsoló kb.10-15 ember. Mindenkivel jókat beszélgetünk. Délután mindig elmegyünk kirándulni a családdal, a barátaimmal és a kutyáinkkal.
Nálam a mai napig ezt jelenti a húsvét és szeretem is.
18/L
Én szerettem :-)
Amig gyerekek voltunk, mindig "hozott a nyuszi" a fűbe piros tojásokat, meg ajándékot, azt keresgéltük.
Amikor nagylányok voltunk, akkor meg vártuk nagyon a fiúkat :-)
Piás szomszéd bácsik sose jöttek :-)
a nyúlházba volt a nyulak ketrece mellett egy adag széna , és szalma. a szalmakupacban csináltam unokatesómmal a nyuszifészket. nem értettem hogyan tette a nyuszi a fészekbe a tapadókorongos puskát , és azt sem hova rejtette , hiszen többször voltam a nyulaknál.
persze ovis kis рöcs voltam akkor. örültem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!