Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól és mennyi TB járulékr...

Mikortól és mennyi TB járulékra számítsak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2009.12.16.-án született.2011.dec.17.-től visszaszerettem volna menni dolgozni 4 vagy 6 órában de a főnököm közölte hogy csak 8 órában tud alkalmazni mint azelőtt mielőtt elmentem szülni.Ez nem is lett volna gond csak az hogy közölte hogy a bejelentett béremet fogja adni ami bruttó 78000ft volt anno.Az jelenleg most nettó 51090ft.Anno 120.000ft-ot kerestem itt nettóban!

8 órás munkáéért ez brutál kevés lett volna.Azt mondta hogy bejelent 4 órában de akkor kiveszem a szabikat és felmondok ln magam.Sajnos kénytelen voltam belemenni mert a gyesből nem tudunk megélni:-(Gondoltam a 2 és fél hónap alatt amíg szabin vagyok találok munkát,sajnos eddig semmi!Kisfiam január eleje óta bölcsibe jár,attól is félek ha nem lesz munkaviszonyom kirakják a bölcsiből!Mivel most kapom a gyest gondolom tb-t még nem kell fizetnem de mi lesz ha nem lesz munkám,mennyi járulékot kell majd fizetnem magam után???

2012. febr. 11. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Az előző kérdésednél sok helyes választ kaptál, abból nem volt semmi használható?

Mindegy, ha lejár a gyes még 45 napig vagy jogosult az ingyenes egészségbiztosítási ellátásra, utána megállapodás szerint kell fizetned a NAV-hoz.

Jelenleg 6390Ft havonta, de hogy jövő ilyenkor mennyi lesz, azt egyelőre nem lehet tudni.

2012. febr. 11. 19:10
 2/3 A kérdező kommentje:

De igen,köszönöm csak megpróbáltam helyesen megfogalmazni!:-)Csak most attól is félek hogy a kisfiamat kitehetik a bölcsiből márciustól mert nem lesz munkaviszonyom és időközönként kérnek munkáltatói igazolást!

Most azon vagyok hogy legyen bejelentett állásom csak nagyon nehéz!:-(

2012. febr. 11. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy kiteszik, mert már bölcsis gyereket nem szoktak kirakni, lévén fő cél, hogy a gyerek ne sérüljön, és ilyen esetben bizony sérülhet.

Ha kötekednek a bölcsiben, akkor mondd meg, hogy kétnaponta állásinterjúkra jársz, amit elég nehéz egy gyerekkel kivitelezni, így ha ki kell venned, akkor esélyed se lesz arra, hogy munkát találj.

De nem szoktak időszakonként új igazolást kérni - meg se tehetik.

2012. febr. 11. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!