Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az esélyegyenlőség nevében?...

Az esélyegyenlőség nevében? Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Kisfiam óvodás, és a csoportjában (kiscsoport) az óvónénik bevezettek egy olyan szokást, hogy opcionálisan (nem kötelező) megünneplik a gyerekek szülinapját. Ez azt jelenti, hogy aznap a gyermek koronát visel, neki énekelnek a többiek, és a szülő rendelhet számára (és természetesen a csoport számára) tortát, az óvoda által megadott cukrászüzemből). Az csak egy dolog, hogy ezzel a lehetőségggel a csoport kb. fele azért nem tud élni, mert a villanyszámlára sincs pénzük a szülőknek.

A másik dolog az, hogy van a csoportban 4 ételallergiás (glutén, ill. laktózérzékeny) gyermek. Az ő szüleik ezekre az ünnepekre nem hozhatnak be saját sütésű tortát, csak ha azt boltban veszik. Az ilyen torták jóval drágábbak, mint a sima torták. Továbbá!!! Ha más gyermek szülinapja van, akkor is csak számlás tortát hozhatnak be a gyermeküknek, (ami ugye szintén jóval drágább, mint az otthon sütött). Így ezek a szülők (köztük mi is) akkor is fizetünk, nem is keveset, ha ezt az egyébként nem kötelező szülinapot a saját gyerekünknek nem tartjuk meg, csak más gyereké van (mert ez az óvoda ideje alatt, a csoportszobában zajlik, és nekünk, ha nem gondoskodunk a gyerekünknek aznapra tortáról, akkor vagy az a választás marad, hogy aznap nem visszük oviba, vagy az, hogy fájó szívvel a 3.5 évesünk végignézi, ahogy a többiek ehetnek a tortából, ők meg nem).

Egyébként mindegyikünk ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik, hogy a gyermekünknek ebédet, tízórait és uzsonnát bevihetünk az oviba minden nap, mert az ő közétkeztetésük ott nem megoldott.

2012. febr. 10. 19:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt az egész szülinaposdit nem értem az oviban. Emlékszem mikor én voltam óvodás nagyon rossz érzés volt, hogy nekem sosem volt tortám ott bent, pedig csak azért mert én nyáron születtem, akkor már szünet volt. Mégis rosszul esett. Volt olyan gyerek, akinek meg szegény volt a családja azért nem lehetett. Nagyon sajnáltam, pedig csak 5 éves voltam, de megértettem mi a helyzet. Szóval én ellene vagyok ezeknek. :/
2012. febr. 10. 19:26
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez elég érdekes. Akkor vagy mindenkinek kéne vagy senkinek. Nálunk az oviba nem kerítenek neki ekkora feneket. Lehet vinni tortát,,de nem muszáj. Lehet rágcsika is, vagy gyümi.
2012. febr. 10. 19:27
 3/23 A kérdező kommentje:
Én igazából azon vagyok kiakadva, hogy nekünk, ételérzékeny/allergiás gyerekek szüleinek akkor is sok pénzbe kerül ez a móka, ha mi nem tartunk szülinapot. Azaz más gyerekek szülinapján is köteles vagyok a boltban megvenni a méregdrága tortát, ha azt akarom, hogy a gyerekem ne legyen kirekesztve. Ebédre bevihetem a sütit a saját gyerekemnek, de az ünnepségre nem.
2012. febr. 10. 19:29
 4/23 anonim ***** válasza:
59%
Úgy nem lehet,hogy viszel a sajátodnak egy szelet tortát, amilyet ugye megehet a többiek meg eszik a rendes tortát.
2012. febr. 10. 19:33
 5/23 A kérdező kommentje:
pont ezt nem engedik. Annak az egy szeletnek is boltinak kell lennie, ami jóval drágább, mint az otthon sütött. Nem vihetem otthonról, csak boltból. Nem elég, hogy méregdrága a diéta, nem elég, hogy naponta a tízórait, ebédet, uzsonnát le kell gyártanom, de még újabb plusz költség, ha valakinek bent szülinapja van. Amivel nem lenne bajom, ha az otthon sütött, jóval olcsóbb tortát bevihetném. De nem tehetem.
2012. febr. 10. 19:37
 6/23 anonim ***** válasza:
Nem értem miért nem engedik hogy saját sütésű torta legyen ha már az allergiás gyerek nem is ehetnek a boltiból. Szerintem ez egy gusztustalan húzás az óvodától még ha kedveskedni is akartak ezzel a gesztussal. Szerintem beszéld meg ezt a többi szülővel aki ilyen helyzetben vagy mint ti, kérd ki a véleményüket (valószínű egyezni fog a tiéddel) és beszéljétek meg közösen ezt az óvónénikkel vagy akár egy magad is bemehetsz és találjatok valamilyen megoldást ami mindenkinek jó!
2012. febr. 10. 19:37
 7/23 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy a két (nagyon fiatal) óvónéni hajthatatlan. Fontolgatjuk, hogy az óvodavezetővel beszéljünk.
2012. febr. 10. 19:41
 8/23 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy a bolti torta alatt az ételallergiásoknak szánt tortát értem, nem a sima boltit, természetesen.
2012. febr. 10. 19:42
 9/23 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem,hogy ha vihetsz be neki ebédet, tízórait és uzsit akkor miért nem vihetsz otthon készített tortát, főleg meg ha úgyis csak a saját gyermekednek vinnél egy szeletet.Megértem,hogy mérges vagy miatta.Nem lehet sehogy sem megbeszálni velük a dolgot?

Egyébként nálunk lehet vinni otthon készített tortát is, nem csak boltit, és ráadásul az egész csoport ezsik belőle nem csak a sajátom még sosem volt semmi gond.

2012. febr. 10. 19:43
 10/23 anonim ***** válasza:
Látom írtad már közben,hogy nem lehet velük beszélni, én a helyedben biztos beszélnék a vezető óvónővel, hogy mondja már el,hogy mégis miért nem lehet vinned, ha ÁNTSZ engedéllyel rendelkezel.
2012. febr. 10. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!