Türelmetlen anyukák, hogyan veszitek az akadályokat?
Másfél éves a kisfiam, ugye abban a korban van, amikor minden érdekli, és naná, hogy mindent megcsinál, amit nem szabad.
A férjem rengeteget dolgozik, szinte non-stop egyedül vagyok, szerintem ebből ered a türelmetlenségem.
Sajnos nagyon sokat kiabálok vele, és rá-rácsapok a pelenkájára (természetesen nem agyonverem a gyereket, csak jelzés értékű), és ez engem nagyon zavar.
Hogyan tudnék változni, változtatni? Utálom magam, hogy nincs elég türelmem. :(
Mozduljatok ki a monotóniából. Csinálj programokat gyerekkel vagy (ha van kire hagyni) gyerek nélkül. Hétvégén hagyd ott apának, menj el fodrászhoz, barátnőzni, kávézóba.
Ne várj el attól a kicsitől túl sokat, fogalma nincs még a szabályokról, nehogy betartaná őket.
Azt hiszi, ha te nem vagy ott, az általad felállított szabály sincs ott.
Lazíts, ne akard, hogy olyan tökéletesek legyenek a dolgok. Ne vállald túl magad, legyen időd pihenni, még ha apihenés közös duplózásból áll is! :)
És ne utáld magad soha, az önmarcangolás rémes dolog, legyél tisztában a hibáiddal, de ne emészd magad miattuk.
Találkozz más mamákkal, szervezzetek közös játszást egy szimpatikus környékbeli anyukával és a kicsikkel - meg fogod látni, más se tökéletes!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!