Baranyhimlo elleni oltast mennyi idos korig lehet beadatni? Mennyibe kerul?
9 hónapos kortól lehet, azt nem hallottam, hogy van felső határa.
Én nem adattam be neki, el is kapta, haza is hozta a 9 hónapos öccsének. Mindkettő megúszta, a pici sokkal jobban viselte, mint a nagy, pedig 3× annyi pöttye volt.
Nem tudni hogy ad-e egy életre szóló védettséget, mert az a generáció, aki először lett oltva, most nő fel. Én úgy voltam vele inkább legyen túl rajta. Nyilván ajánlgatják az oltást, hisz üzlet van benne. Régen nem volt oltás, mégis túléltük.
Egyébként hallottam már arról, hogy volt akit beoltottak, ennek ellenére elkapta, de 2-3 nap alatt túl volt rajta.
Ha a leendő picikét félted, hát ha a nagy oltás ellenére kipöttyösödik, már akkor is megfertőzheti, járvány idején meg simán haza is viheti a vírust, ha oltva van akkor is, ruháján kezén stb.
Bocsi, hogy én inkább lebeszélős választ írtam, de én alapból nem vagyok nagy oltáspárti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!