Hogy van nálatok az esti mesézés? Tudnátok tanácsot adni?
2 évesem úgy van vele, ha világos van akkor lehet tombolni, tehát hiába ülök le mesét olvasni, otthagy, játszik :S
szerintem meg pont az a lényege az esti mesének, hogy azon elálmosodjon vagy elaludjon :)
sötétbe nem tudok olvasni... most pár hete fejből mesélek (mióta rendes ágyat kapott, tehát a gondunk is ezzel kezdődött). de ez nem megoldás, annyi szép mesekönyve van amit szeretnék elolvasni neki!
a szobájában nincs kis asztal, komód, tehát csak kis hálószoba, a földön ülök, így olvasólámpát sincs hova tenni.
szerintetek mi a megoldás? vagy rosszul gondolom ezt az egészet, esetleg még kicsi ehhez a ceremóniához?
Én is nagy lelkesen próbálkoztam az esti mesével. A fiam 4 éves MOSTANRA érdekli a meseolvasás. Eddig nem. Van egy 2 évesem is őt is csak annyira érdekli ahogy előttem írták hogy megnézegeti a képeket mi van rajta és kész.
Mi csa pár percet beszélgetünk a sötét szobában, mi történt ma mi lesz holnap és alvás. Utána megyek át mesélni a 4 évesemnek.
dehogynem tudnék elemlámpát bevinni ha akarnék, pont ezért tettem fel a kérdést mert nem jutott eszembe!
tanácsot kértem nem kötekedést, mondjuk így is megkaptam :)
diavetítő... azt hiszem ma kipróbáljuk :)))
egyébként lehet igazatok van és csak én akarom a meseolvasást :( de míg kiságya volt olyan aranyosan hallgatta a mesét.
Fiam két éves, kiságya van de két rács már kikerült, így szabadon mozoghat(na ha akarna).
Imádja a meséket, van vagy 30 mesekönyvünk, azokat forgatjuk.
Fürdés után pizsiben ül az ölemben, állólámpa felkapcsolva, ő választ 3-4 féle mesét, kb. 30 percet mesélek. Az utolsónál már csak a sólámpa ég az ágy mögött, vagyis tkp. fejből mesélek. Utána beül az ágyába a Tesz-vesz várossal, még a félhomályban "olvasgat", aztán eldől és elalszik.
Ez pár hete van így, előtte komoly harcok mentek, még 3/4 10-kor is meséltetett, pedig fél 9 körül már alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!