Hogyan csináljuk? Több gyermekes anyukáktól kérek tanácsot!
Mennyi idős a nagyobb?
Nálunk 20 hónap különbség volt és már hosszú hónapokkal előtte megkezdtem a felkészítést. Sokat meséltem neki arról, hogy milyen volt ő, amikor megszületett, meg hogy milyen lesz a kisbaba. Hogy nagyon pici lesz és nem tud még játszani, egyedül enni, sokat fog sírni és akkor anya ölbe fogja venni, hogy megvígasztalja, ilyesmi. És hogy sokat fog szopizni és milyen jó lesz, mert addig tudunk majd mesét olvasni :))) és így is lett, így a nagyobb sem érezte magát elhanyagolva. Picit be kell vonni a teendőkbe, segítsen a fürdetésnél (pl az én lányom mindig megmoshatta és megtörölhette a kicsi lábát és nagyon büszke volt magára hogy ez az ő feladata), a pelenkázásnál (odaadni ezt-azt, vagy kivinni a pelust a kukába).
És igen, én is úgy gondolom, hogy ha az egyik kap valamit, akkor a másik is kapjon (akár nagyon kis apróságot). Később úgyis kitépik egymás kezéből, akármi legyen is az, pláne, hogy a másiké mindig érdekesebb :)))
Igen, lényeges kérdés, mekkora a nagy. Hidd el, nem tudod felkészíteni a pici érkezésére. El sem tudják képzelni, hogy mit jelent az, amikor hazahozzátok, és a szülők a picivel foglalkoznak, nem a naggyal.
Vehetsz neki is ajándékot, valami apróságot, de régen rossz, ha a gyerek ettől érzi, hogy szeretitek.
Különös figyelmet, sok közös játékot, szeretetet igényel leginkább.
Amúgy én is vettem a nagynak is, amíg 4 éves nem lett, és tudtam, hogy megérti, hogy kinek van szülinapja, névnapja, stb. Szóval amikor már el lehet neki mondani, ő miért nem kap.
És amikor hazahoztuk a kórházból, akkor is kapott a nagy lányom egy új babát, pár kellékkel.
Gondolom erre gondoltál, csak furán fogalmaztál.
Köszönöm szépen a választ. A lányom áprilisban lesz 6 éves.
Az "utolsónak" tényleg igaza van,furán fogalmaztam,arra gondoltam,amire ő válaszolt. De nem ajándékkal szoktuk elhalmozni,nem ez a szeretet. De azt hiszem,ha a kicsi megszületik,valamilyen szinten háttérbe szorul a nagy,akarva-akaratlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!