Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hónapos kislányom kedd óta...

16 hónapos kislányom kedd óta lázas, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A történethez hozzá tartozik, hogy kedden 2x is hanyatt vágta magát...nem hányt, nem vesztette el az eszméletét. Kedd délutántól a mai napig 37,5 és 38,5 között ingadozik a hőmérséklete. Az elején picit taknyos volt, szerda reggel mutatta, hogy fáj a feje és a fülét is mutogatta. 38,0 foknál nem viselkedett így még soha. Sírt, kapaszkodott mint a kismajom, bágyadt volt. Elvittem a fülészetre azt mondták a fülének semmi baja, a torka egy picit piros, nem vészes. Elmentünk a háziorvoshoz, ott elmeséltem az addigi történetünket. Felírt antibiotikumot és a biztonság kedvéért beküldött a megyei kórházba hogy nézzék meg nincs e agyrázkódása a keddi alakítása miatt.

A kórházban megnézték, többen is, azt mondták semmi baj, egy u.h.-ot csináltak, a kutacsán keresztül ami már nem sokat engedett láttatni, de azt mondták rendben minden, de figyeljem azért. A kicsim azóta is sírós hullámokba lázas, fáj a feje de egyéb tünete nincs( nem taknyos, nem köhög, nem dugul az orra..stb.)

Nem akarom túl reagálni a dolgot, de annyi rémtörténetet hallott már az ember, hogy most nem tudom mit csináljak... mert furinak tartom a helyzetet.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

2012. febr. 4. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a két problémát külön kell választani. Az eséstől biztos nem lázas. Amit esés után figyelni kell az a hányinger, hányás, fejfájás, szédülés, zavartság, aluszékonyság, kábaság, ingerlékenység, a viselkedés megváltozása. Ha ezek közül észlelsz bármit, irány a kórház. így én a helyedben a leírtak alapján rögtön vissza vinném, de minimum az ügyeletre, és elméletileg ilyenkor az a gyakorlat, hogy UH, röntgen esetleg CT, és ha ezek alapján indokolt néhány nap megfigyelésre benn tartják. A láza inkább a megfázástól lehet, és mivel egy pár napja már tart ez sem megnyugtató, lehet, hogy esetleg erősebb gyógyszer kell.
2012. febr. 4. 15:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Egyébként eséses helyzetben voltunk, a saját tapasztalataim írtam.
2012. febr. 4. 15:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2012. febr. 4. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!