Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nincsen tömegközlekedés az...

Ha nincsen tömegközlekedés az ovi és a lakhelyünk között délben és a gyerekeknek viszont a falunk biztosítja a hazaszállításhoz az ovis buszt du 4-kor, akkor kötelezhet az óvónő arra, hogy délben menjek a gyerekért?

Figyelt kérdés

Nálunk szinte egyáltalán nincs tömegközlekedés az ovi és a lakhelyünk között,amikor született a kistesó az óvónénik jelezték,hogy menjek délben a gyerekért (busz van odafelé reggel 9-kor és visszafelé délután 3-kor),idáig jártam is érte délben autóval ,de most már lassan rá leszek kényszerülve a nagyon magas üzemanyagár miatt,hogy a falunk által biztosított óvodabuszal fog hazajönni,mert luxus kigazdálkodni a napi kétszeri oda-visza autózást amikor ingyen biztosít a falunk az óvodások hazahozatalára buszt.

Nem lusta vagyok a gyermekemmel foglakozni,nem azért nem fogom hazahozni délben,hanem ,mert rengeteget számít anyagilag az,hogy csak reggel megyek autóval oda-vissza és nem napi kétszer ,így kb 20-30 ezer forintot spórolok majd egy hónap alatt,mert annyira nincs közel az ovi.

2012. febr. 3. 20:25
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Nem a házirendben van benne, hanem a törvényben."

Milyen törvényben ?

2012. febr. 3. 20:53
 12/28 anonim ***** válasza:
21%
Kedves 6-os van róla gőzünk, ugyanis senkit nem érdekel, hogy ki hogyan oldja meg a saját gyereke utaztatását. Az más, hogy segítő szándékkal felajánlanak valamilyen támogatást, ilyen például az ingyenes busz is. Ha a gyereknek az édesanyja otthon van egy kicsi gyerekkel, akkor csak délig maradhat óvodában, ebéd után haza kell vinni és kész.
2012. febr. 3. 20:55
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
beszéld meg a vezetővel, ha felveszik a gyerekedet óvodába,akkor ott lehet egész nap szerintem. régen volt olyan, h főállású anyák gyereke csak 5 órában lehet bent, de szerintem ezt már régen eltörölték.
2012. febr. 3. 20:57
 14/28 anonim ***** válasza:
23%
Persze, hogy kötelesek felvenni 5 és fél éves gyereket, hiszen ez lesz az utolsó éve az óvodában, és az kötelező. De itt most nem a felvételről van szó, hanem arról, hogy a gyeses gyerek csak délig maradhat.
2012. febr. 3. 20:57
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. én oviban dolgozom és a vezető külön mondta, hogy nem szabad szólni a szülőknek, mert bemehetnek panaszkodni az önk.-ba... szóval törvényi hátteret nem olvastam,de szerintem ez nem igazi törvény, inkább szokásjog vagy valami ilyesmi ez alapján.
2012. febr. 3. 20:58
 16/28 A kérdező kommentje:

"Ha a gyereknek az édesanyja otthon van egy kicsi gyerekkel, akkor csak délig maradhat óvodában, ebéd után haza kell vinni és kész."

Ez milyen törvényben szerepel ?

Még nem hallottam róla.

Én azért reménykedem benne,hogy mivel másoknál is rugalmasak voltak velünk is azok lesznek,másfél hónap múlva úgyis egész napos lesz mindenképpen,mert visszamegyek dolgozni.

2012. febr. 3. 20:59
 17/28 A kérdező kommentje:
A kistesó születése előtti héten még dolgoztam addig egész napos volt,viszont azóta lassan két éve végig hazahoztam délben,a férjem sajnos munkanélküli lett (10 éve egy helyen dolgozott és két hete közölték,hogy két hónapra elküldik munkanélkülire,mert nincs munka a cégnél),így képtelenek vagyunk kigazdálkodni az üzemanyagköltséget,örülünk,hogy a számláinkat be tudjuk fizetni.
2012. febr. 3. 21:06
 18/28 anonim ***** válasza:

Nézd, lehet,hogy fel kell venniük de!

Egy barátnőm járt úgy,hogy nagyon nem egyezett az ovival, aztán,amikor született a 3. gyerek simán bejelentették,hogy nem tudják a 2.-at felvenni,mert nincs hely. Rá két napra egy ismerős anyuka újságolta,hogy az ő nagyobbik gyerekét felvették.

A barátnőm már megbánta,hogy nem volt kicsit elnézőbb az ovinak!

2012. febr. 3. 21:07
 19/28 anonim ***** válasza:
74%
Nincs olyan jogszabály, hogy a gyes-en, gyed-en lévő anyuka a gyermekét köteles elvinni délben az óvodából. Amíg ilyen nincs, addig az óvónő nem kötelezheti arra a szülőt, hogy ebéd után elvigye a gyerekét. Esetleg megkérheti, ha módjában áll, akkor legyen szíves elvinni ebéd után. Jelen esetben anyukának nem áll módjában előbb menni a gyermekéért, tehát nincs miről beszélni.
2012. febr. 3. 21:16
 20/28 anonim ***** válasza:
5%
De van olyan jogszabály. A közoktatási törvény,plusz az önkormányzat is szabályozhatja.
2012. febr. 3. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!