Mire utal ha "tikkel" a gyerek?
Én megmutatnám a helyedben legalább a gyerekorvosnak, ő meg tudja állapítani, hogy tényleg tikkelés, vagy nem is az.
Nekem a kisfiam tikkel k.b. 3/4 éve. Most 5 éves. Csücsörített és a szemét szorította közben össze. Elvittük neurológushoz, ő először nem írt fel gyógyszert, hanem egy arctornát javasolt, amit naponta kellett csinálni. Állítólag ettől a 80% abbahagyja. Nos, mi a maradék 20-ban lehettünk, mert ettől még többször csinálta. Kétségbe voltam esve, de gyógyszert nem akartam neki adni, és sokan nyugtattak, hogy elmúlik idővel. Aztán el is múlt, de pár hét múlva visszajött, megint elmúlt és így tovább.. És változtatja a tikkelés módját is, most egy ideje köhécsel, de én tudom, hogy nem azért mert beteg.
Állítólag ha feszült, akkor tikkel, más a körmét rágja.
Pubertásra a legtöbb gyerek kinövi.
szia!
3,5 éves gyerekemen így jött ki az ovi kezdés és a kistesó érkezése. Ő nagyon tikkelt ,azt hittem néha még a szeme is felakad. Voltunk neurológusnál, mondta hogy pszichés,amit tehetek hogy úgy teszek mintha nem venném észre, ne is szóljak érte. Teljesen elmúlt, kb 1 hónapig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!