Mit tegyek, ha 3,5 éves nagylányom tudatosan nem hajlandó kakilni?
Semmi gond nem volt, amíg nem kezdtük az ovit. Ott kezdte, hogy "tartogatom". Sokmindenre gondoltunk és kerestük a megoldásokat. Aztán egyszer elment az egyik ovónénivel, aztán csak vele volt hajlandó (de ő a másik csoporthoz tartozik, nincs mindig vele). Aztán elment a másikkal is, de vele azóta sem. Sokszor mire férjem érte megy, szól és rohan, hogy kakilni kell, akkor kakil. Ovónőknek szóltunk, hiába próbálkoznak ők is, nem megy el.
Ha itthon van, minden nap van széklete, semmi gond nincs vele.
Most elkapta a hasmenéses vírus enyhe fajtáját, és nem szereti, hogy hasmenése van. Ma már 3X indultunk vécére, és látom hogy tudatosan nem hajlandó kakilni mert hogy nem akarja, hogy hasmenése legyen.
Mit tegyek? Megőrjít.
Én 23 éves koromig székrekedéses voltam, tortúra volt az élet. Nem akarom, hogy ő is így járjon.
De akármit próbálok, akárhogy taktikázok, akármit mondok, nem szűnik a probléma.
Ezzel egyetemben sokat panaszkodik, hogy fáj a hasa, és ilyenkor megint csak ideges leszek. Egyrészt nem tudom, hogy valóban fáj-e, mert jókedvü, eszik, iszik, játszik, csak néha közli , hogy fáj a hasa.
Tanácstalan vagyok, és kezdek félni....
Szerintem elég sok gyerek van úgy, hogy otthonra tartogatja a kakálást, nem szereti az oviban/iskolában csinálni. Nem egészen értem, hogy nálatok az a helyzet, hogy hétköznapokon otthon sem megy neki? Mert azt írod, otthon minden van széklete…
Egyébként „testközelből” ismerem a problémát, a fiam a pelenka elhagyása után kezdte ezt, csak sokkal durvábban, ő itthon sem volt hajlandó, hiába láttuk rajta, hogy kell neki, nem ment el. Én az idegösszeomlás szélére kerültem kb., persze tudtam, hogy nem szabad büntetni, zsarolni stb., de érezte rajtam a gyerek, hogy feszülök. Aztán a gyerekorvosunk nyugtatott meg, hogy a kicsiknél azért az, ha akár 3-4 napig nem kakálnak, nem a világ vége… és mikor nekem sikerült „elengednem” a problémát, a gyerek is „elengedte” a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!