Nagyon feltem kisgyerekes baratnomet. Tanacsolnatok vmit?
Egy ketgyerekes anyukarol van szo, akit rendszeresen ver a ferje. Kivulrol nem latszik semmi, nekem is csak par honapja vallotta be. A lenyeg, h amiota a ferjet kirugtak a melobol, azota folyamatosak a balhek (egy esetnek szemtanuja is voltam), ugy beszel vele, mint egy utolso ronggyal, van h a gyerekek elott veri meg a not.
Emiatt a no mar ketszer ongyilkos akart lenni.
Szulei nincsenek, akikhez mehetne.
Ugy sajnalom, hogy segithetnek neki???????
Kivulrol normalis csaladnak neznek ki, sokan irigylik oket (akik nem tudjak mi zajlik a 4 fal kozott)
Én ezt tenném a helyében:
A következő verés után azonnal látleletet vetetnék. Majd ha lenyugodott, közölném vele, hogy vagy azonnal megváltozik (azaz visszaváltozik), vagy megyek a rendőrségre, bíróságra, gyámhatóságra. Én úgy vagyok vele, hogy egy esélyt megérdemel, de nyilván a barátnőd tegyen belátása szerint, a részleteket mégis csak ő ismeri. Ha szerinte nem érdemel meg még egy esélyt, akkor azzal a lendülettel az orvostól a rendőrégre menjen. Természetesen a gyerekekkel és utána már ne is menjen haza. Ha tud, menjen ismerősökhöz (hozzátok???) pár napra, amíg el nem tud valahova (anyaotthon) menni. Az egyik rokonom járt így, ő hazament a rendőrség után, megmondta a férjnek, utána két órát ült a kocsiban a három gyerekkel, várt a rendőrökre, mert "apa" megkergette a nagykéssel... Ha sehova sem tud menni, akkor az még járható út, hogy most már mindenhol vannak polgárőrök, az ő telefonszámuk gyorshívón legyen a telefonba és ha a férj agresszívvé válik, akkor azonnal hívja őket - célszerű előtte beszélni velük.
Koszoszom a valaszokat!
Naluk ez mar regota megy, de azota durvabb a helyzet, amiota nem dolgozik a ferj.
Második vagyok.
Azt gondolom, hogy ha már régóta megy ez a történet, akkor a barátnőd olyan típusú nő, aki az intenzív osztályról is visszamegy a férjéhez. Bocsánat, lehet, hogy ez téged bánt, de sajnos a sokáig bántalmazott nők többsége ilyen. Ha eddig nem lépett, akkor ezután sem fog. Előbb fordul maga ellen, mint a férje ellen. Csak azt nem fogja fel, hogy nem csak maga miatt, hanem a gyerekei miatt is lépnie kéne. Ha vagytok olyan barátságban, akkor talán ki tudod ebből rántani. De ha záros határidőn belül, max. a következő alkalom után nem lép, akkor nem is fog.
Koszi a valaszokat. Igen, a baratnom regota turi a megalaztatasokat. Sajnos o is ez a tipus.........A ferj, ha elveszti a turelmet, nem foglalkozik azzal, hogy mondjuk a gyerekek elott veri-e a baratnomet. En egyszer tanuja voltam egy balhejuknak, akkor akkorat lokott a felesegen, hogy majd hatra esett.
Az a baj, hogy mi is kulfoldon elunk, tudom az itteni jogszabalyoknak kellene utana neznem, csak kivancsisagbol tettem fel a kerdest hogy mi is lehetne az elso lepes.
Az is problema, hogy az ongyilkossagi kiserletei miatt lehet hogy elvennek tole a ket gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!