Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem játszik velük a...

Miért nem játszik velük a többi gyerek?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit, kiscsoportos. Mostanában kezdett csak el megnyílni, és beszél, mesél egyre többet. Ma este sorolta hogy kik a barátai, és azt is, hogy kiket nem szeret: 1 kisebbséghez tartozó kislányt, és 1 félig szintén kisebbségi kislányt. Azt mondta Ők buták, és szinte senki nem játszik velük.

Miért van ez így már 3-4 éves korban?

2012. jan. 26. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Mert nincsenek szocializálódva, nem tudnak viselkedni közöségben és mert valószínü koszosak és büdösek.

Az unokahugom volt kiütéses 1 hónapig, az egész testén 5 orvosbol senki nem tudta a pontos diagnózist, de nem fertözö mehet oviba.

én már az elején szoltam hogy ki fogják közösíteni, a gyerekek nem szeretik az ilyet, nekik ez más és ez nem lesz így jó. persze senki nem hallgatott rám, és bizony kiközösitették, mikor elmúltak a pöttyök rögtön talált megint barátokat. ha ezek a gyerekek egyik napról másikra megváltoznának már is lenne barátjuk.

2012. jan. 26. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Vagy azért, mert neveletlenek, otthon nem figyelnek rájuk és vadak (bár nem hiszem, hogy az ovónő nagyon rájuk hagyná a vadulást. Vagy azért, mert saját fülemmel hallottam már nemegyszer anyukáktól, hogy "kicsim, azzal a kislánnyal/kisfiúval nem szabad játszanod, ne beszélgess vele"...
2012. jan. 26. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Hát ha nem először vagy itt ezen az oldalon tapasztalhatod bármelyik kérdésnél hogy a romákat gyerekgyárosnak, ingyenélőnek, bűnözőnek titulálják. Ès a 3-4 éves gyerekeknek az itt válaszolók a szüleik. Nyilván nem erre tanítják a gyereket, de a kicsik agya mint a szivacs, elég ha csak hallja a diszkriminatív megjegyzéseket, az rögzül bennük alap hozzáállásként amit a szüleik képviselnek, hisz ők a minta.
2012. jan. 26. 22:11
 4/9 A kérdező kommentje:

Mi soha nem mondtunk ilyent a gyerkőcnek, és valahol bánt, hogy már kisgyermekkorban így gondolkodnak.

Amit én látok: a tipikus cigány kislány okos, értelmes, nyugodt kislány. Szagát én nem éreztem. A másik elég vad, nagyszájú, uralkodni vágyó típus.

2012. jan. 26. 22:14
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is tudom milyenek a szüleik, és a véleményem is megvan. De akkor sem lenne szabad ezt belenevelni a gyermekeinkbe. Vagy igen?!
2012. jan. 26. 22:17
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

3. vagyok. Szerintem az a baj hogy generáciok ota ezt neveli a társadalom a gyerekekbe, emberekbe hogy a roma rossz, munkakerülő, bűnöző, buta....stb. Egy roma fiatal megtépázott önbizalommal kezd el kamaszodni, ami amúgy is nehéz korszak, keresi önmagát, az értékeit. Ekkor szembesül azzal hogy a társadalom szemében egy nulla pedig még semmi rosszat nem tett. Kiközösítik, magába fordul vagy épp lázadni kezd, suli után munkát keresne de nem szívesen alkalmazzák mert roma. Nincs pénze, munkája hát mit tehetne segélyért megy....

Mondom ezt ugy hogy nem vagyok roma tehát nem a keserűség mondatja velem ezeket. Nekem személy szerint egyik nemzetiséggel sincs bajom. Szerintem mindenki embernek születik és a tetteink alapján derül ki azok maradunk-e nem pedig a bőrünk színe szerint.

2012. jan. 26. 22:28
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Már miért kellene? El tudod képzelni, hogy mennyi oktalan sértést és bántást kap egy cigány kisgyerek, az ovitól az érettségiig? Mindenhol kiközösítik, cigányozzák, örülhet, ha csoportonként/osztályonként 1-2 gyerek hajlandó megismerni az egyéniségét, nem csak azt nézni, hogy cigány... én is ilyen gyerek voltam, mindig mindenhol kiutáltak, pedig a szüleim tiszták, dolgosak, egyetlen gyerekük vagyok.... de nem baj, az élet kárpótolt mindenért: jelenleg egy svájci egyetemen tanítok és az akkori osztálytársaim, akik annyit bántottak, most gyakorlatilag versengenek, hogy a barátságomba fogadjam őket... de nem minden roma gyerek ennyire szerencsés.
2012. jan. 26. 22:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem semmi bajom a kisebbségekkel, ha úgy tetszik, köztük nőttem fel, dolgoztam velük együtt. Ismerek ilyet is, olyat is. Aztán elköltöztem egy nagyvárosba. Itt élek, itt született a fiam. Rendszeresen jártunk játszótérre nyáron. Egyik nap két roma anyuka is jött a gyerekeikkel. A két kislány jött a homokozóba játszani. Nagyobbacskák voltak, olyan 5 évesek. Játék közben megszólítottak, beszéltem hozzájuk, odaadtuk a kisfiam játékait. Az anyukák a padon ültek. Majd egyszercsak az egyikük odajött, fogta a két kislányt, és átvitte a homokozó túlfelére, hogy ne legyen velük kapcsolatunk...

Másik játszótéren, amelynek a közelében több roma család él egy önkormányzat által fenntartott házban, a roma gyerekek uralják a játszóteret. Fel sem merül, hogy játszanának a többi gyerekkel, bandába verődnek 8-10 évesek, és végülis bántják a többieket, lelökik őket a mászókáról, elszaladnak a játékaikkal, és élvezik, hogy senki nem mer rájuk szólni.

Ők maguk akarnak máshová tartozni, együtt lenni... Én még ilyet máshol nem láttam...

Az oviban nálunk nem roma gyerek van így kiközösítve, hanem többségi. Az én kisfiam is azt mondja, hogy buta, csúnya fiú, aki csúnyán beszél. Lehet, hogy nálatok nem a nemzetiségi hovatartozás az oka a kiközösítésnek, hanem más?

2012. jan. 27. 05:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Volt már, hogy ilyen hallottam a játszón: Hogy lányom csak romákhoz menj oda. Szóval lehet a kislányok vannak így nevelve.
2012. jan. 31. 05:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!