Mikor vettétek el a cumit a gyermeketektől? Kisfiam 3 és fél éves és alváshoz még mindig nagyon kell neki.
3 éves múlt, régebben nem igényelte csak alváshoz, mióta ovis, ha itthon van, egész nap lóg a szájában. Ha jól elmerül a játékban, akkor leteszi, nem kéri, de ha mesét néz, vagy alszik akkor kéri. Nálunk sajnos a cumizás mellé nem alvós állat van, hanem kaparja a fejét már több mint egy éve, egy akkori szúnyogcsípést, és mivel minden nap kaparja, ha cumi kerül a szájába, nem tud begyógyulni. Ma is mondta neki a doktornéni, hogy nagyon csúnya, ne csinálja, meg már volt minden, bünti, kérés, kiabálás, ígérgetés, de ez nála már egy rögzült rossz szokás. De csak akkor csinálja, ha cumizik.
Cumit meg elég gyakran kell cserélni mert kiharapja, neki már nem válasz hogy elszakadt/piszkos lett... ilyenkor mondja, hogy menjünk a bababoltba cumiért. És mivel a 16 hónapos huga is cumizik, nem is akarja abbahagyni. Ha nincs meg épp a cumi, mikor kéri, akkor az fél keze van a szájában.
Sziasztok!Gondoltam leírom, hogy azóta teljesen megszabadultunk a cumitól:) egyik reggel elmondtam neki, hogy apa anno a kazánba dobta a cumiját mikor nagyfiú lett, erre ő is be akarta dobni. Reggel bedobtuk, el is égett:) aztán délben picit kereste, sírdogált, elaludt.
Este már kevésbé kereste, másnap még kevesebbet. Azóta 2 hét telt el, egyáltalán nem keresi és nem zavarja, hogy az öccse aki 8 hónapos még cumizik:D!!
Szóval örülök, hogy kitartottam!!
Szóval aki tervezi annak azt tanácsolom várja meg a bűvös 1 hetet:)!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!