2,5 évesen még mindig cumizik alváshoz, és észrevettem, hogy kezd kifelé állni a felső fogsora. A maradandó fog is úgy fog kinőni, mint a tejfog?
Szia!
Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2,5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...
Az én lányom 3 éves koráig masszívan cumizott itthon, meg alváskor oviban is, teljesen 4 éves kora után hagyta el. Egyáltalán nem állnak kifelé a fogai. Mi NUK cumit használtunk.
Viszont ha erőszakkal elveszed tőle, és rászokik az ujjszopásra, az sokkal-sokkal rosszabb lesz!!! Eleve azt már nem tudod elvenni tőle, tehát akár iskolás koráig is csinálhatja, mint pl. a barátnőm. És neki emiatt a maradandó fogai is kifelé nőttek, olyan "pókot a sarokból" módon.
A kérdés feltevőjének ajánlom (bár én nem innen tudom, csak gyorsan rágugliztam, és lássatok csodát, az első találat a témában megmondja az igazságot):
Innen OFF, az utolsó hozzászólás váltotta ki belőlem az alábbiakat, bocsánat.
Mindig elképeszt a szülői agresszió, amivel a szerencsétlen, tehetetlen gyerekek felé fordulnak egyesek.
Értsetek meg valamit már végre: a gyerek azért cumizik vagy szopja az ujját, mert megnyugtatja őt, jól esik neki, ez egy természetes reflex. Ha cumit adsz a gyereknek, azzal elveszed tőle annak a lehetőségét, hogy magát megnyugtassa – ergó, úgyis mindenben tőled, a nagy felnőttől függ, függjön csak ebben is. Csak mert attól parázol, hogy majd esetleg kifelé fognak állni a fogai… Nevetséges.
Az élet furcsa fintora: én is 6 éves koromig szoptam az ujjam, és semmi baja a fogsoromnak. A barátnőm viszont sosem tette, és mégis kifelé állnak nek. :)
Nem akarom én erőszakkal elvenni.... Mostani eszemmel nem adtam volna neki, amikor pici volt, de mint tudatlan első gyermekes szülőnek sokan ajánlották, hát adtam neki.
Csak gondoltam megkérdezem, mik a tapasztalatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!