Nincsen jobb és bal felső kettese?
A lányomnak a felső fogsoránál az egyesek után rögtön a hármasok nőttek nincsenek kettesei. Nem is feltűnő, mert kitöltődött a fogsora a meglévő fogakkal, így ha véletlenül (2.5 éves) most jönne a két kettese nem is lenne neki hely.
Másnak is van így a gyerekénél? Mit csináltatok vele? Fogorvoshoz vittétek? (Védőnő mondja, hogy röntgenen kellene megnézni a maradandók ketteseknek vajon van-e egyáltalán csírája. 2.5 évesen elég kicsinek tartom egy röngtenezéshez. Szerintem hányásba torkolló hiszti lenne ha egy fogorvosi székbe kellene ülnie. A magasságát nem tudja megmérni a védőnő úgy zokog tőle... :D)
Szerintem már nem fog kijönni, a csírák sincsenek ilyenkor meg. A röntgenezésről fogorvost kéne megkérdezni, hogy szükséges-e.
Nekem sem jöttek ki és a bölcsesség fogaim sem.
Nekem megröntgenezték (de már felnőttként), nincsenek csírák sem, azt mondták ez öröklődő dolog és lányoknál gyakoribb, hogy nem jönnek ki a kettesek.
A kisfiamnak nem tudom hogy lesz, mert 9 hónapos, de még egy foga sincs. :)
Szia! Nálunk ugyanez a helyzet. Sőt, ikrek, 29 hónapos lányok. A férjemnek jobb felső kettese nincs (implantáltatott 28 évesen), az apósomnak egyik oldalon sincs, ő nem csinált vele semmit, az első 4 foga közé beférne egy ujj... Nem szép.
A fogorvos azt mondta, tejfog szinte biztosan nem lesz, maradandó lehet (én nem hiszem). Röntgent lehetne, de minek, nem változtatna semmin.
Látom, már fél éve írtad a kérdést, de ha még jársz erre, írd meg, kérlek, van-e valami fejlemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!