Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nincsen jobb és bal felső...

Nincsen jobb és bal felső kettese?

Figyelt kérdés

A lányomnak a felső fogsoránál az egyesek után rögtön a hármasok nőttek nincsenek kettesei. Nem is feltűnő, mert kitöltődött a fogsora a meglévő fogakkal, így ha véletlenül (2.5 éves) most jönne a két kettese nem is lenne neki hely.

Másnak is van így a gyerekénél? Mit csináltatok vele? Fogorvoshoz vittétek? (Védőnő mondja, hogy röntgenen kellene megnézni a maradandók ketteseknek vajon van-e egyáltalán csírája. 2.5 évesen elég kicsinek tartom egy röngtenezéshez. Szerintem hányásba torkolló hiszti lenne ha egy fogorvosi székbe kellene ülnie. A magasságát nem tudja megmérni a védőnő úgy zokog tőle... :D)

2011. júl. 31. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Kezdetnek hívd fel a fogorvosod, mondd el neki, és kérdezd meg tőle, hogy kell-e tenni valamit. Az sem kizárt, hogy ez valami gyakori dolog, csak te és a védőnő még nem találkoztatok vele.
2011. júl. 31. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Volt egy ismerősöm,akinek a maradandó fogai is ilyenek voltak,de náluk ez genetika volt,mert az apjáé ugyanígy hiányzott.Nem volt feltűnő.
2011. júl. 31. 13:05
 3/8 A kérdező kommentje:
egyik oldalon nekem sincs és bölcsességfogaim sincsenek. a családban ez is gyakori.
2011. júl. 31. 13:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor már meg is van a válasz, de érdemes lenne egy gyerekfogásszal is konzultálni.
2011. júl. 31. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem már nem fog kijönni, a csírák sincsenek ilyenkor meg. A röntgenezésről fogorvost kéne megkérdezni, hogy szükséges-e.

Nekem sem jöttek ki és a bölcsesség fogaim sem.

Nekem megröntgenezték (de már felnőttként), nincsenek csírák sem, azt mondták ez öröklődő dolog és lányoknál gyakoribb, hogy nem jönnek ki a kettesek.

A kisfiamnak nem tudom hogy lesz, mert 9 hónapos, de még egy foga sincs. :)

2011. júl. 31. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Most valószínűleg nincs teendő, de a fogorvossal kezdjetek barátkozni! Nézegessetek képeskönyvet, vidd magaddal, mikor ellenőrizteted a fogaidat. Ha rendes a fogorvos, megengedi, hogy a székben ülve az öledbe vedd, és liftezzetek egy kicsit, kezébe veheti a tükröt, stb. persze lehet, hogy elsőre csak megáll az ajtóban, az sem baj. Majd a következő látogatásnál már bátrabb lesz.
2011. júl. 31. 15:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk ugyanez a helyzet. Sőt, ikrek, 29 hónapos lányok. A férjemnek jobb felső kettese nincs (implantáltatott 28 évesen), az apósomnak egyik oldalon sincs, ő nem csinált vele semmit, az első 4 foga közé beférne egy ujj... Nem szép.

A fogorvos azt mondta, tejfog szinte biztosan nem lesz, maradandó lehet (én nem hiszem). Röntgent lehetne, de minek, nem változtatna semmin.

Látom, már fél éve írtad a kérdést, de ha még jársz erre, írd meg, kérlek, van-e valami fejlemény.

2012. jan. 6. 11:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem lett fejlemény kijött az összes foga a kettesek kivételével így 18 foga lett. Még sokáig mutogatta, hogy fáj a foga (pont felül a kettesei helyén mutogatta hónapokig) de régóta nem fájlalja.
2012. jan. 6. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!