Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan oldjam majd meg?

Hogyan oldjam majd meg?

Figyelt kérdés

Van egy ovis fiam, és április eleje körül fogok szülni. Hogyan oldjam meg az első hetekben (kb 6 hét) és persze utána is, hogy eljusson a fiam az oviba és vissza? Apára nagy ritkán számíthatok a haza hozatalnál, de bevinni nem tudja, mert 6-ra jár dolgozni.

Ti hogy oldottátok meg? Már aki volt hasonló helyzetben? Vagy hogyan csinálnátok? Simán cipeljem magammal az újszülött gyerekemet az oviba?

2012. jan. 25. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze. gondolom az elsö 3 hétben lesz segítség aztán mehettek együtt. mindenki így csinálja.

ha emlékszel ezek a picik mindenhol alsznaka, legjobban a babkocsiban szeretnek.

nekünk olyan mózes van ami leszerelhetö és abban viszem be a lakásba és alszik tovább.

2012. jan. 25. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Első 3-4 hétben mamák,barátnők segítettek,utána magam csináltam...

n

Nagyon nagy macera,mindkettőt öltöztetni,kínlódni...de ez van én vállaltam....

2012. jan. 25. 14:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon remélem, hogy legalább az első két hétben tényleg lesz segítségem. A fiam amikor megszületett teljesen egyedül voltam vele. A férjem simán ment dolgozni, úgy , mint előtte. Neki semmi nem változott. Hiába kértem, hogy maradjon, "pótolhatatlan" a cégnél. Talán rá tudom venni, hogy egy hetet mégis maradjon, bár kicsi az esély, egy hetet meg anyósomtól kérek.

Az ovi elég messze van babakocsival, sajna autóval kell oda menni.

2012. jan. 25. 14:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Autóval szerintem egyszerűbb mint babakocsival. A kicsit hordozóba teszed, ott beviszed azzal együtt, majd otthon kiveszed. Ha alszik akkor abba hagyhatod, amíg felébred vagy átteszed babakocsiba.

Elvileg az első 4 napban korházban lesztek, utána probálj kérni egy hetet a férjedtől, majd egy hét anyóstól, akkor már kb. 3 hetes a baba. Ha akkor úgy látod, hogy még nem tudsz kettővel elindulni, akkor egy-két hétre otthon tartod a nagyot, vagy ha van ovis anyukák között akivel jóban vagy, kérd meg hogy hozza-vigye vagy csak vigye, te hozod a nagyot egy-két hétig.

2012. jan. 25. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én párom 1 nap szabit tudott csak kivenni. Ennyit az 5 napos rendkívüli szabadságról...

Annyi segítségem volt, hogy 2 hétig 1 órával később járt be dolgozni és akkor elvitte a nagyot az oviba. Délután meg mindig átjött valaki és én el tudtam menni érte.

De a kicsi 2 hetes korától reggel és délután is hoztam-vittem, mert muszáj volt.

Kegyetlenül hangzik, de sokszor megkönnyebbültem, ha lebetegedett a nagy... Akinek bukós babája van/volt, az tudja, hogy miért mondom :)

2012. jan. 25. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!