Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fülgyulladásra jó ez így?

Fülgyulladásra jó ez így?

Figyelt kérdés
3,5 éves kislányomnak most este fájni kezdett a füle. Adtam neki cataflam cseppet, ha éjszaka is fáj a cataflam mellé kiegészítésnek adhatok nurofent/panadolt? Nem ütik egymást?
2012. jan. 24. 20:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tegyél rá neki meleg sót harisnyában.
2012. jan. 24. 20:54
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én nem adnék neki mindkettőből,a cataflam elég jó,erős fájdalomcsillapító.Melegítsd a fülét,az jót tesz ilyenkor.
2012. jan. 24. 20:55
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek. Melegítés már megvolt, most nyugodott meg, mert kb. 10 perce felébredt alvásból keservesen sírva, hogy fáj a füle, így gondolom a cataflam eddig nagyon nem használt. Fél 8-kor kapta egyébként. Igazából nem tudtam, hogy mennyit adjak, kb. 15-16 kg. és ugye ttkg-ként 1-4 csepp 2-3 részre elosztva egy nap, nem mertem csak 10 cseppet adni. Az ügyeletet felhívtam, azt mondták, vigyem be, de az az igazság, hogy nem tudom, ott mit tudnának csinálni? Ami hirtelen enyhíti, gondolom csak a felszúrás lenne.... Ebben van tapasztalatotok?
2012. jan. 24. 21:00
 4/16 anonim ***** válasza:

Szerintem kapna fájdalomcsillapító injekciót. Felszúrni nem hiszem, hogy az ügyeleten megoldják, esetleg hívd fel a kórház gyermekosztályát, hogy mi a teendő ilyenkor.

Szegény kislány, jobbulást kívánok! :(

2012. jan. 24. 21:14
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. jan. 24. 21:20
 6/16 anonim ***** válasza:
nurofent semmiképp nem adhatsz cataflam cseppel együtt, a betegtájékoztatoban is szerepel,hogy ibuprofén nem adható egyidejüleg. Panadol oké! Cataflambol mi 1szerre annyit adunk,ahány kiló a gyerek. Mivel kevesebbet adtál, valószínű azért sem használt sokat, plusz lehet hogy már előrehaladottabb a gyulladás. A fül nem játék, komolyabb problémát is okozhat,ha nincs időben kikezelve. Az ügyeletre vidd el, nem fogják felszúrni. Megnézik és valószínű antibiotikumot írnak fel. Meleg só jó,bár nálunk a melegvizes termopalack többet ér,mert jobban, tovább tartja a meleget. Jobbulást kívánok! Üdv 2 füles fiúcska anyukája! Majd írd meg mi történt!
2012. jan. 25. 00:11
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is. Szerencsére nem kellett panadolt adni, egész éjjel nyugodtan aludt, most sem fáj a füle. Már a múltkor is így jártunk, hogy fájt reggel kb. 1-1,5 órát, aztán kiállt és utána már vissza sem tért. Reménykedek. Így értelemszerűen nem voltunk az ügyeleten, ma délután viszem a dokihoz. Ma reggel már eszembe jutott, hogy 15 cseppet kapott a cataflamból a múltkor, így most reggel annyit adtam neki. De jó, hogy írtad, hogy nurofent ne adjak, bár azt azért megjegyzem, tegnap az ügyeletes doktornőtől direkt mindkettőt megkérdeztem, hogy fájdalomcsillapításra adhatok-e, mondta, hogy igen, 4 óránként felváltva, de tudta, hogy kapott cataflamot is. :)
2012. jan. 25. 08:53
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha nem jobb,inkább vidd el az orr-fül-gégészetre.Antibiotikummal kikezelik s kap mellé fájdalomcsillapítót.

Jobbulást!!!!!!!!!

4 gyerkőc anyukája

2012. jan. 25. 10:26
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszi. Kopp-kopp eddig ma semmi probléma, negyed 5-re megyünk a dokihoz, én első körben a gyerekorvoshoz viszem, ő is kezelte már ki a fülgyulladásából, a múltkor is a cataflam cseppel és fülcseppel nem durrant be a füle szerencsére.
2012. jan. 25. 14:43
 10/16 A kérdező kommentje:
Voltunk tegnap a háziorvosnál, a jobb fülében van váladék, ezért ma jövünk a fül-orr-gégészetre, szerencsére nem fáj neki, de azért lássa szakorvos is.
2012. jan. 26. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!