Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amelyik gyermek hajlamos a...

Amelyik gyermek hajlamos a felső légúti megbetegedésre, annak miért nem ajánlják a tejet?

Figyelt kérdés
Mi köze van a kettőnek egymáshoz? Egyre több helyen hallom ezt, és a kisfiam valóban sokat beteg, de tej nélkül el se tudná képzelni a lefekvést vagy a reggeli ébredést. (2.5 dl-t iszik reggel és este is.

2012. jan. 23. 22:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
amikor megvolt fázva alányom a dokinénik is mondta hanyagoljuk a tejterméket, illetve a barátnőm fiának is ezt ajánlotta oylankor. szerintem mert a tej lehet felerősíti a tüneteket. én is kíváncsi vagyok a válaszra :)
2012. jan. 23. 22:31
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Ezt megint valami okos találhatta ki. A kettőnek semmi köze nem lehet egymáshoz. Legfeljebb akkor,ha a hűtőből veszed ki és nagyon hidegen issza.
2012. jan. 23. 22:31
 3/12 A kérdező kommentje:

Most ráértem keresgélni, ezt találtam:

Tejérzékenység

A tej és tejtermékek fogyasztásának leggyakoribb káros következménye a nyálkaképződés. Az elfogyasztott "ételek" közül a tej az, ami a legtöbb nyálka kiválasztására kényszeríti a szervezetet. A nyálkaképződés eredetű légúti betegségek megszűnnek, amennyiben a betegek elhagyják a tejet és a tejterméket az étrendjükből. Ez a sűrű, tapadós nyálka betakarja a finom nyálkahártyákat, elzárja a hörgőket, zavarja a légutakat. Köhögés, krákogás, torokköszörülés és rekedtség az eredmény. Az állandó mandulagyulladás okaként első helyen szerepel a tej és tejtermék! Folytatva a sort: szénanátha, asztma, hörghurut, meghűlés, arcüreggyulladás, orrdugulás, középfülgyulladás mindmind a legtöbb esetben tej kiváltotta betegségek.

2012. jan. 23. 22:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Itt találtam:

[link]

2012. jan. 23. 22:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Attól, hogy te most hallottad először, kedves második, ez nem valami új okosság, ez ősrégi dolog, évtizedekkel ezelőtt is azt mondták a gyerekorvosok, hogy nem kéne tej, mert antibiotikumok mellé nem jó, és pl. a bélműködésre sincs jó hatással, sokszor jár betegség hasmenéssel, akkor pedig a tej a legrosszabb, amit adhatunk.

Egyébként meg valami bélflórás dolgot olvastam, nem emlékszem pontosan, mert egyszerűen csak elfogadom ezt.

2012. jan. 23. 22:47
 6/12 A kérdező kommentje:
Olyan rossz ezt olvasni, régen a vízcsapból is az folyt, hogy mennyire egészséges a tej. Bár lehet, hogy 10 év múlva megint azt olvassuk, hogy a tej jótékony hatásai:...
2012. jan. 23. 22:48
 7/12 anonim ***** válasza:
köszi a linket. én is keresgéltem közben de erre nem bukkantam rá :)
2012. jan. 23. 22:49
 8/12 anonim ***** válasza:
a mi dokink azt mondta, hogy csak betegség esetén hanyagoljuk a tejet, mert lassitja a gyogyulást. De azt,hogy eleve ne kapjon tejet egy gyerek az kicsit furán hangzik. Már csak abból kiindulva,hogy szinte minden gyerek hajlamos a felsőlégúti betegségekre, a gyerekkor velejárója. Most akkor egyik gyerek se kapjon tejet? Fura
2012. jan. 24. 04:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is mondta a dokinő,h betegség esetén ne adjuk. Mondtam,h csak azt hajlandó meginni,más folyadékot nem. Arra azt mondta,akkor természetesen adhatom a lányomnak.

Napokig küzdöttünk magaslázzal,örültem,h egyáltalán valamit iszik.

Nálunk is reggel-este kakaó kell.

2012. jan. 24. 06:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekünk is úgy mondta a dokink, hogy betegség esetén ne igyon tejet a kisfiam és csak max. savanyított tejterméket kapjon. Amúgy sem egy nagy tejpárti egyébként.

Nem tudom van-e köze egymáshoz, de az tény, hogy a nagyobbik fiam kb. 3,5 éves koráig minden reggel és este megivott 2,5 tejet és elég sok felső légúti betegsége volt. Most 5 éves és az elmúlt 1 évben lényegesen kevesebbet volt beteg, viszont ez már a 3. év, amit közösségben tölt.

Ami viszont érdekes és ellentmond az előzőekkel, hogy a kisebbik fiamról 10 hónapos kora óta tudjuk, hogy tejfehérje allergiás, így ő nem kap semmilyen tejféleséget, mégis minden betegséget elkapott a nagytól.

Na most akkor mi van? :)

2012. jan. 24. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!