Amelyik gyermek hajlamos a felső légúti megbetegedésre, annak miért nem ajánlják a tejet?
Most ráértem keresgélni, ezt találtam:
Tejérzékenység
A tej és tejtermékek fogyasztásának leggyakoribb káros következménye a nyálkaképződés. Az elfogyasztott "ételek" közül a tej az, ami a legtöbb nyálka kiválasztására kényszeríti a szervezetet. A nyálkaképződés eredetű légúti betegségek megszűnnek, amennyiben a betegek elhagyják a tejet és a tejterméket az étrendjükből. Ez a sűrű, tapadós nyálka betakarja a finom nyálkahártyákat, elzárja a hörgőket, zavarja a légutakat. Köhögés, krákogás, torokköszörülés és rekedtség az eredmény. Az állandó mandulagyulladás okaként első helyen szerepel a tej és tejtermék! Folytatva a sort: szénanátha, asztma, hörghurut, meghűlés, arcüreggyulladás, orrdugulás, középfülgyulladás mindmind a legtöbb esetben tej kiváltotta betegségek.
Attól, hogy te most hallottad először, kedves második, ez nem valami új okosság, ez ősrégi dolog, évtizedekkel ezelőtt is azt mondták a gyerekorvosok, hogy nem kéne tej, mert antibiotikumok mellé nem jó, és pl. a bélműködésre sincs jó hatással, sokszor jár betegség hasmenéssel, akkor pedig a tej a legrosszabb, amit adhatunk.
Egyébként meg valami bélflórás dolgot olvastam, nem emlékszem pontosan, mert egyszerűen csak elfogadom ezt.
Nálunk is mondta a dokinő,h betegség esetén ne adjuk. Mondtam,h csak azt hajlandó meginni,más folyadékot nem. Arra azt mondta,akkor természetesen adhatom a lányomnak.
Napokig küzdöttünk magaslázzal,örültem,h egyáltalán valamit iszik.
Nálunk is reggel-este kakaó kell.
Nekünk is úgy mondta a dokink, hogy betegség esetén ne igyon tejet a kisfiam és csak max. savanyított tejterméket kapjon. Amúgy sem egy nagy tejpárti egyébként.
Nem tudom van-e köze egymáshoz, de az tény, hogy a nagyobbik fiam kb. 3,5 éves koráig minden reggel és este megivott 2,5 tejet és elég sok felső légúti betegsége volt. Most 5 éves és az elmúlt 1 évben lényegesen kevesebbet volt beteg, viszont ez már a 3. év, amit közösségben tölt.
Ami viszont érdekes és ellentmond az előzőekkel, hogy a kisebbik fiamról 10 hónapos kora óta tudjuk, hogy tejfehérje allergiás, így ő nem kap semmilyen tejféleséget, mégis minden betegséget elkapott a nagytól.
Na most akkor mi van? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!