Ez mindenhol így zajlik? Óvóda beíratás, költözés
3 hónapja költöztünk a városba (Bp.)kisfiam 3 éves múlt, bementünk a körzeti óvódába h beírassuk akkor azt mondták nincs hely érdeklődjek januárban, most már van hely, de nem hiszik h tényleg itt lakunk ezért környezet tanulmányra kijönnek,
mindezt azért mert a lakcímünk tartózkodási hely, vidéki
(120 km) az állandó címünk.
Ezt a házat béreljük, a tulajdonossal egy telken élünk, aki csak úgy lett volna hajlandó bejelenteni ha több bérleti díjat fizetünk, ezt vállalni nem tudtuk, ezért az utcában lakó rokonokhoz jelentkeztünk be, ezt elmondtam az
óvódavezetőnek is, de annyira megalázónak érzem ezt az egész helyzetet, nem akarok senkit becsapni egyszerűen csak oviba akarom járatni a gyermekem, h elmehessek dolgozni.
Sajnos akkora a túljelentkezés, hogy muszáj a bejelentett lakcím :(
Ne érezd ezt megalázónak, sajnos ez a helyzet :(
Óhh drágám! Még a bejelentett lakcím ahhoz képest, ami nálunk volt piskóta!!!
Óvodai szitu ugyanúgy, én mentem volna vissza dolgozni 3 éves kora után, ezért másfél évesen elmentünk érdeklődni (XIV. kerület!). Akkor közölték, hogy még nagyon korai ELŐJEGYEZNI (!), így 2 éves korában jöjjünk vissza. Meg is tettük, emlékeztek is ránk, viszont MÁR nem volt hely.
Ekkor közölték, hogy némi rásegítéssel (pénz) tudnak biztosítani. Párom győzködött, hogy adjunk amennyit csak kérnek, de én nem igazán engedtem.
Eljött a beiratkozás (felvételi) napja és elballagtunk. 3.-ként vették fel a lányunkat óvodába... előjegyzés?! HOL?! Fizessek?! Lófaxt!
Undorítóak, amit csinálnak!
Enged be őket, nézzenek szét! Ne érezd magad megalázó helyzetben. Tudod sok óvoda tehet egy szívességet .. gondolom tisztában vagy vele, hogy mire is gondolok! Undorítóak!
Bocs, de nem értem: nem azon a lakcímen laktok, ahová be vagytok jelentve. Az a cím, ahol laktok, sehol nem szerepel a hivatalos papírjaitokon. De te azt mondod, hogy ott laktok és neki ezt kötelessége lenne elhinni. Sajnos nem ilyen világban élünk :-(
Anyósom óvónő, náluk is kimegy a vezető, ha "csalást" gyanít. Sokan nem a lakásukhoz közeli, hanem a munkahelyünkhöz közeli óvódába akarják íratni a gyereket, mert így többet tudnak dolgozni de a gyerek sincs bent estig. Legalábbis náluk ez a helyzet.
Ne érezd megalázónak, a sok "csaló" miatt szívnak a rendes emberek is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!