Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez mindenhol így zajlik?...

Ez mindenhol így zajlik? Óvóda beíratás, költözés

Figyelt kérdés

3 hónapja költöztünk a városba (Bp.)kisfiam 3 éves múlt, bementünk a körzeti óvódába h beírassuk akkor azt mondták nincs hely érdeklődjek januárban, most már van hely, de nem hiszik h tényleg itt lakunk ezért környezet tanulmányra kijönnek,

mindezt azért mert a lakcímünk tartózkodási hely, vidéki

(120 km) az állandó címünk.

Ezt a házat béreljük, a tulajdonossal egy telken élünk, aki csak úgy lett volna hajlandó bejelenteni ha több bérleti díjat fizetünk, ezt vállalni nem tudtuk, ezért az utcában lakó rokonokhoz jelentkeztünk be, ezt elmondtam az

óvódavezetőnek is, de annyira megalázónak érzem ezt az egész helyzetet, nem akarok senkit becsapni egyszerűen csak oviba akarom járatni a gyermekem, h elmehessek dolgozni.

2012. jan. 23. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos akkora a túljelentkezés, hogy muszáj a bejelentett lakcím :(

Ne érezd ezt megalázónak, sajnos ez a helyzet :(

2012. jan. 23. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Óhh drágám! Még a bejelentett lakcím ahhoz képest, ami nálunk volt piskóta!!!

Óvodai szitu ugyanúgy, én mentem volna vissza dolgozni 3 éves kora után, ezért másfél évesen elmentünk érdeklődni (XIV. kerület!). Akkor közölték, hogy még nagyon korai ELŐJEGYEZNI (!), így 2 éves korában jöjjünk vissza. Meg is tettük, emlékeztek is ránk, viszont MÁR nem volt hely.

Ekkor közölték, hogy némi rásegítéssel (pénz) tudnak biztosítani. Párom győzködött, hogy adjunk amennyit csak kérnek, de én nem igazán engedtem.

Eljött a beiratkozás (felvételi) napja és elballagtunk. 3.-ként vették fel a lányunkat óvodába... előjegyzés?! HOL?! Fizessek?! Lófaxt!

Undorítóak, amit csinálnak!

Enged be őket, nézzenek szét! Ne érezd magad megalázó helyzetben. Tudod sok óvoda tehet egy szívességet .. gondolom tisztában vagy vele, hogy mire is gondolok! Undorítóak!

2012. jan. 23. 14:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Lakcím van és itt is lakunk, amit a hölgy meg is nézett, csak nem hiszem h mindenki lakcímére kiment megnézni h valóban ott lakik-e, ezért érzem megalázónak, minden címre kimennek?
2012. jan. 23. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de nem értem: nem azon a lakcímen laktok, ahová be vagytok jelentve. Az a cím, ahol laktok, sehol nem szerepel a hivatalos papírjaitokon. De te azt mondod, hogy ott laktok és neki ezt kötelessége lenne elhinni. Sajnos nem ilyen világban élünk :-(

Anyósom óvónő, náluk is kimegy a vezető, ha "csalást" gyanít. Sokan nem a lakásukhoz közeli, hanem a munkahelyünkhöz közeli óvódába akarják íratni a gyereket, mert így többet tudnak dolgozni de a gyerek sincs bent estig. Legalábbis náluk ez a helyzet.

Ne érezd megalázónak, a sok "csaló" miatt szívnak a rendes emberek is....

2012. jan. 23. 15:14
 5/9 A kérdező kommentje:
A lakcím kártyán szereplő cím: Például utca 10., valójában pedig a Például utca 21-ben lakunk, ezt elmondtam neki is és azt is h miért van így.
2012. jan. 23. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kimennek megnézni hol, hogyan él a gyerek, a környezettanulmány bevett gyakorlat az ovinál és a bölcsinél is. Pécs
2012. jan. 25. 10:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem csak hozzátok mentek ki környezettanulmányra. Én a fiamat csak a körzeti oviba írattam be, és ki is jöttek megnézni, hol hogyan élünk. Minden csoporttársánál voltak kinn. Ezt ovi-bölcsi előtt, vagy az első napokban megnézik.
2012. jan. 25. 10:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Csak annyit szólnék hozzá, hogy nálunk senki nem volt tanulmányozni, hogy itt élünk-e vagy sem, pedig kuszagubancos a lakhelyünk. Kisfiam és én Balatoniak vagyunk, tartózkodási helyünk pedig Heves megye, de itt is élünk. Szóval itt pl. az óvodai jelet is levélben küldték ki, de úgy, hogy valaki az oviból kihozta biciklivel, bedobta a ládába, és elment. A védőnőn kívül senki nem jött hozzánk.
2012. jan. 25. 13:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp mentek volna látogatni, nekik ez előírás. Meg kell nézniük milyen körülmények között van a gyerek. Teljesen zökkenőmentes beiratásnál is kimennek.
2012. febr. 3. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!