Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor fog már beszélni?

Mikor fog már beszélni?

Figyelt kérdés

A kislányom két éves, és még nem beszél. Egyébként egészséges, eleven, okos jól fejlett...stb. Szóval minden rendben van vele, ezen kívül. Gyerekorvos havonta jár megnézni, szerinte ne izguljak. Babanyelven egész nap hadovál, a kutyáknak ugat stb.

Én is sokat beszélek hozzá, kérdezgetem.

Jár/járt valaki hasonló cipőben mint mi?

2009. máj. 28. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam 2 és fél éves körül volt, amikor elkezdett beszélni. Addig semmit nem mondott, nem gügyögött babául sem. Azt hittem soha nem fog beszélni. Azóta az éjszakát kivéve egyfolytában(szó szerint)beszél.Nem akarom az orvosokat megbántani,mert ők is emberek,de mi folyton jártunk koraszülött gondozásra és csak 6 évesen derült ki, hogy beteg.
2009. máj. 28. 14:18
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
Az én lányom két és fél évesen kezdett el beszélni,addig csak szavakat mondott!Két hét altt elkezdett mondatokban beszélni.Úgyhogy ne aggódj,majd elkezd beszélni!
2009. máj. 28. 14:20
 3/5 anonim válasza:
Az én öcsém 3 évesen kezdett el beszélni, de akkor tényleg egyfolytában beszélt megállás nélkül. Ő is nagyon eleven és izgő-mozgó.
2009. máj. 29. 18:34
 4/5 anonim válasza:
Lehet, hogy csak szakmai ártalom (logopédus vagyok), de 2 évesen ha még nem beszél, nem ártana egy logopédusnak megmutatnod. Lehet, hogy csak ellát 1-2 hasznos tanáccsal, ötlettel, és azt mondja, hogy pár hónap múlva keressétek újra fel. De szerintem érdemes lenne mindenképpen valakit keresned, márcsak saját megnyugtatásodra is.
2009. máj. 31. 15:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolónak: mindenképpen elviszem logopédushoz. Csak még azt kell kiderítenem, hogy hol keressek ilyet.
2009. jún. 1. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!