Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves kisfiamnak mi baja lehet?

9 éves kisfiamnak mi baja lehet?

Figyelt kérdés

Gyanítom, hogy vírus áll a háttérben. Reggel rosszul lett, hófehér lett az arca, hasfájásra panaszkodott. A tea amit reggel ivott kijött belőle, majd kétszer volt híg széklete kis mennyiségben. Aztán jöttek az izomfájdalmak, majd hőemelkedés láz. 36.5 és 38.2 között mozgott egész nap, 20-30 percenként mértük, lázcsillapítót nem kapott. Most adtam neki, mert 38.5 lett a láza, s nem akart magától lemenni. Azóta jött egy kis fejfájás is. A közérzete rossz, bár a fürdés után jobban érezte magát. Inni iszik bőven.

Valaki tapasztalt hasonlót? Holnap meglátom hogy lesz, ha nem javul semmit, ügyelettel beszélek.

2012. jan. 21. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Beleesett a hányásos hasmenéses vírusba :/

Itass vele rengeteg folyadékot, diétáztasd, majd hétfőn doki!

2012. jan. 21. 17:57
 2/4 anonim ***** válasza:
ez még influenzára is ráillik.én ma felhívnám az ügyeletet
2012. jan. 21. 19:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha "csak" 38,5 a láza, akkor még nem kell megilyedni. Akkor van gond, ha kihányja a lázcsillapítót. Ha továbbra is hányik és nincs otthon hányás és lázcsillapító kúp, akkor lehet indokolt az ügyelet, amúgy szerintem nem. Mivel írod, hogy iszik rendesen. Bár egy 9 évesnek nem tudom hogy lehet kúpot beradni?- az 5 évesemnek is elég nehéz volt- pont 1 hete voltak hasonló panaszai, hasmenés nélkül, de neki 38,9 volt a hője már reggel, szóval mi elmentünk ügyeletre: torokgyulladást mondtak, kapott antibigyót. Annyira lázas volt, hogy félrebeszélt. Prizniceltem, hűtőfürdőztünk, de nagyon nehezen ment le.
2012. jan. 21. 21:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok!

Ma megyünk orvoshoz, kaptam időpontot, gondoltam kérek, nehogy baleset történjen a várakozás alatt a rendelőben.

Tegnap volt estefelé 40 fokos láza. Akkor kicsit megijedtem, mert adtam neki lázcsillapító, de 3 perc múlva kb kihányta. Akkor irány hűtőfűrdő, majd lepedőzés 3-szor is, és adtam neki megint egy tablettát. Azóta szerencsére nem volt lázas. Mostanra jobban érzi magát, de nincs még jól, látszik rajta. Evett egy kiflit ma már.

Germicid kúp szokott itthon lenni nekem is, de elfogyott és nem vettem. Ha muszáj ő elfogadja a kúpot, hogy kell. Kicsi hiszti van, de nem vészes. De szerintem az előbb kijött volna belőle, mert alul többször űrít, mint felül. Tegnap pl csak kétszer hányt.

Remélem mielőbb elmúlik nála ez.

2012. jan. 23. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!