5 éves fiamnak ha rossz a lehelete, a rossz foga miatt, mit lehet tenni?
el kéne menni fogorvoshoz. Tejfogat tömnek is, koronát tesznek rá, de ki is húzzák ha tövig rohad, hogy ne fertőzze meg a maradófogat.
Előbb kellett volna elvinni,akkor még megúszhatta volna húzás nélkül
9.44-es!
Hogy?? Mit? Tejfogat tömnek?? Koronát raknak rá?? Hol??
Nálunk a tejfogat vagy kihúzzák (bár ez ritka), vagy ecsetelik. De a doki semmi esetre se tömné, mit tömjön rajta? Azt nem lehet betömni!!
9.44 vagyok.
Nálunk (Bp.) tömik is ha csak kicsi a luk,ha nagyobb,akkor ráhúznak egy koromát, hogy ne romoljon. Nem jó kihúzni,mert ha korán húzzák,akkor csálén jöhet ki a maradófog.
Mondjuk magándoki nem sztk,de többnél is voltam az évek alatt a gyerekekkel és mindd ezt csinálta. csak végsőesetben húztak, ha már tényleg nem volt más megoldás
Már az én gyerekkoromban is tömtek tejfogat, ha nagy szükség volt rá (25 éve...) Illetve most is tudok olyan gyerekfogászatot, ahol tömik őket.
Egyébként tényleg a megelőzés lett volna a legcélszerűbb, de hát ezt gondolom már te is tudod. Nekem is csúnya volt gyerekkoromban a fogam, és nagyon szégyelltem, ezért nálunk nincs cumi, és van fél éves kortól fogkefe. Siess vele fogorvoshoz, szerintem neki is kellemetlen lehet. Biztos az íze is pont olyan rossz, mint a szaga :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!