4,5 éves gyereknek érdemes még megvenni a futóbiciklit?
Én nem vennék.
Nehogy félreértsd, nem sztárolni akarom a saját gyerekemet, de 3 éves, és tud biciklizni (persze még lassan, most tanulja). Itt a környéken a 4-5 éves gyerekek már mind pótkerék nélkül mennek ezerrel.
Szia! Mi is leszereltük a pedált neki, és kész. Bár az én gyerkőcömet nem érdekelte a bringázás egyáltalán, kicsit el voltam már kenődve, mikor 5 éves elmúlt, és már minden más gyerek vígan tekert, ő meg csak nagy néha ezen a kerék nélkülin. Aztán egyszer csak megtanult magától az oviban, alig hittem el, mikor szólt, hogy nézzem meg, ő már tud bringázni. Azóta imádja, nagyon büszke volt magára, hogy egyedül megtanulta.
Szóval én a helyedben levenném a kereket a normál bringáról, de egyébként jó dolognak tartom a futóbringát is, biztosan segít az egyensúlyérzék fejlesztésében.
Szia! Az én fiam 2,5 évesen kapta a futóbiciklit, nagyon szereti, és jól is megy vele. Idén nyáron lesz 3,5 éves, akkor kap igazi pedálos biciklit.
Egy 4,5 évesnek lehet hogy kicsi már a futóbicikli, de a ti esetetekben lehet hogy vennék. Szerintem nézz hazsnáltan egy olcsót, így nem lesz akkora plusz kiadás.
Szerintem már felesleges, pedig én nagyon jónak tartom amúgy.
A fiam 2 évig futóbiciklizett, mielőtt kapott egy pedálos bringát. De kb. 1 hónapig így is csak támasztókerékkel volt hajlandó menni vele és utána is nagyon félt még egy ideig.
Igaz, a futóbringa 12 colos volt, az új meg 16-os, tehát gondolom nagy volt neki és nehéz...
Hááát...
A fiam 2évesen kapott pótkerekes biciklit, nem tudott vele mit kezdeni. Aztán amikor a tesó kapott triciklit, azon tanulta meg a pedálozást. Ezután a pótkerekes bicajt tudta hajtani elég ügyesen. De amikor levettük a pótkerekeket, nem tudott egyensúlyozni.
2.5 évesen kapott futóbicajt, nagyon gyorsan megtanult vele közlekedni, egyensúlyozni, felemelt, széttárt lábakkal száguldott, ha begyorsult.
3 évesen előkerült ismét a rendes bicikli, ő kérte, hogy vegyük le a pótkerekeket. Fél óra alatt belejött a tekerésbe, egyensúlyozásba, pótkerék és minden egyéb segítség nélkül.
Szerintem próbáljátok ki, vannak magasabbra állítható ülésűek, kormányosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!