Nem szobatiszta, pedig már 2 és fél éves! Mit tegyek?
Szia!
Szintén... A fiam ráül, produkál is bele minden peluscserekor szinte, de sose szól, ha kell. Mondjuk még alig beszél, pár szóval meg mutogatással érteti meg magát. Ha leveszem a pelust, félóránként pisil. Ebből gondolom, hogy még testileg se érett rá. Remélem, tavasszal...
a fiam egy hónap múlva lesz 2,5 éves.két hete lett szobatiszta
nyáron már voltak próbálkozások,sőt 1,5 évesen is volt egy pár nap,amikor szólt,de aztán mindig visszaesett.
most két hete levettem róla a pelenkát,és egyetlen egy baleset volt a harmadik napon,azóta nem volt baleset.déli alváshoz sem kell pelenka,csak éjszaka.
szerintem most érett meg rá igazán
Kedves 8. válaszoló, akinek áprilisban kezdi a kicsi az ovit, kérdezhetnék?Mikor írattad be a kisfiad hogy áprilisban már kezdhet, ugye ő sem lesz még 3 éves mikor kezdi az ovit.Én is szeretném tavasszal vinni, csak még nem tudom lehet e?
Kérdező, elnézést hogy itt kérdezősködök.A fiam két és fél éves szintén, és mondhatom hogy egyik napról a másikra lett pisi ügyben nappali szobatiszta.Hiába vittem én hogy gyere pisilni, hiába vettem le nyáron a pelust, semmi, úgy voltam vele hogy nem erőltetem.Egyszer csak ahogy elmúlt két éves, rá másfél hónapra egy nap megszólalt hogy Anya pisi!, és onnantól szépen szólt.Sokáig voltak balesetek, de fokozatosan szépen megszokta.Igaz alváshoz még kap pelust.És a nagydolog is belemegy a pelusba ha mondjuk ébredés után rögtön nem veszem le a pelenkát, de a Wc-be is kakál ha résen vagyok.
Tudom nehéz kivárni az a bizonyos pillanatot, de biztos el fog jönni nálatok is.
Az a baj, hogy az eldobható pelenka nagyon kényelmes nekik, semmi motiváció a leszokásra. A lányom 1 hónappal a 3. szülinapja előtt lett szobatiszta és ágytiszta 3 nap alatt. Pedig már többször próbálkoztam vele. Azt mondta a védőnő, hogy majd szól a gyerek, hogy pisilni kell. Na, azt várhattam volna a mai napig! Én levettem róla a pelenkát, és hagytam hadd pisiljen be. Sajnos így is nehéz volt, mert érezte, hogy nincs pelenka, és ezért órákig tartogatta. Aztán a délutáni alváshoz ráadtam a pelust, és rögtön beleeresztett mindent. Végül én elhatároztam, hogy akkor nem lesz alvás, és egész nap itattam a gyereket. Végül persze jól összepisilte magát, és mondta, hogy: Anyu! Hol a pelenka? Mondtam neki, hogy bilizni kell, így nagy nehezen megértette. A kaki még 2 napig ment a bugyiba, de aztán az is sikerült.
A második gyerekem most 2 éves, de sehol sem tartunk még vele sem. A bili látványára is kiborul. Pedig jó lenne, ha ő előbb lenne szobatiszta, mert nálunk 2,5 évesen felvennék az oviba, addig meg a családi napköziért fizetjük a havi 50 ezret. Pedig sajnos úgy látom, hogy nem lehet erőltetni, ha a gyerek nem érett még rá. Ti még nem vagytok elkésve. A nyárra egyébként nem érdemes várni, most sem fázik meg, ha bepisil. Esetleg próbáld meg, hogy leveszed a pelenkáját.
2.5 évesen az én fiam ugyan már nem hordott pelust, mert nem volt hajlandó, de ettől még nem volt szobatiszta, rengeteget mostunk. Aztán egyszer csak egyre kevesebbet, végül már szinte semmit. Mire ovis lett (3 éves és egy hónaposan), már alig-alig volt gond, de annyit az oviban is tolerálnak (pont a héten volt szülői értekezlet, ahol az óvónéni elmondta, hogy a teljes nappali szobatisztaságot 4 éves korra kell elérni).
Az szerintem nagy igazság, hogy ne nyaggasd, mert attól csak rosszabb, és bűntudata, szégyenérzete lesz, ami nagyon nem jó. Viszont dícsérd sokat, ha ügyes, és próbálgassátok azért finoman a bilizést, esetleg wc szűkítővel a nagyvécét (nekünk ez jött be, több helyen kapható olyan, amire a gyerkőc önállóan fel tud ülni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!