Nem szobatiszta, pedig már 2 és fél éves! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ősztől ovi, addig remélem , megoldódik a dolog. Esténként ráül a bilire, de nem produkál bele semmit. Azt mondják, hogy ne nyaggassam, és nem is célom, de valahogy már jó lenne rávezetgetni, hogy bilizzen. Hogy csináljam?
Segíteni nem tudok, csak gondoltam megírom, nem vagytok egyedül. Azt mondják, egyik napról a másikra is megtörténhet, hogy szobatiszta lesz....na, én is ezt várom már! Tudja, mi a wc (mert hogy a biliről hallani sem akar, a wc szimpatikusabb) miért megyünk oda, főleg akkor érdekli, ha én is ott vagyok :) Sőt, utána Ő is akar menni, pisil is, de hamar elmúlik az érdeklődés :( Így várok....
2012. jan. 18. 14:26
2/21 anonim válasza:
Ugyanebben a cipőben járok én is, szinte szó szerint írhattam volna.
Szerintem nyugi, őszig rengeteg idő van még. Nekem van egy nagyobb gyerekem is, ő pl. 2 és fél évesen nemhogy egyik napról a másikra, de egyik óráról a másikra lett szobatiszta. Levettem róla a pelenkát (nyár volt), de fütyült rá, simán maga alá csurgatott, bárhol volt. Aztán egyszer csak átváltott az agyában a kapcsoló, és szólt: anya, pisilni kell. Következő alkalommal megint szólt.
Hát így történt. :)
2012. jan. 18. 14:28
3/21 anonim válasza:
Az én lányom is pont ennyi idős, még nem szobatiszta. Én nem aggódom emiatt, ott lesz az egész nyár, amikor próbálkozhatunk. Én bízom benne, hogy akkor hamar szobatiszta lesz. Őszig nagyon sok idő van még. Egyszer-kétszer próbálkozok nála, de feleslegesnek tartom most erőltetni, mert mindig megyünk ide-oda, és akkor még azzal is törődnöm kellene, hogy vigyek bilit, ne maradjunk sokáig, vagy hova pisiltessem, mert ugye télen nem ültethetem bele a fűbe.
Az unokatestvére is 3 éves korában nyáron lett szobatiszta, egyik napról a másikra, éjszakára is.
2012. jan. 18. 14:40
4/21 anonim válasza:
Az enyém meg februárban lesz 3 és teljesen pelenkás. Nyáreon volt màr szobatiszta 1 hónapi de ahogy jött a hideg elkezdett bepisilni. Vártam kb.2 hete hátha megoldódik de nem, sohasem szólt csak bepisilt, bekakilt mindenhová a lakásban ezért visszaadtam a pelust. Majd tavasszal újra kezdjük. Nem hajlandó wc-re menni most azt mondja,h. fél tőle. A bilit meg mindig is utálta, ha meglátta elszaladt. Most szülinapjára Fisher Price tanuló bilit akarok neki venni, az olyan mint egy wc csak kicsiben, és zenél meg beszél. Remélem az megtetszik neki és akarja majd használni. Az a baj,h.nem is lesz időm ezzel foglalkozni tavaszig mert pénteken szülök így nem nagyon piszkáltam vele eddig sem. Különben a tapasztaltak szerint ezek a dolgok maguktól meg szoktak oldódni. Anyukám azt kérdezte,h. láttál Te már olyan embert aki nem volt szobatiszta? :D Pedig vannak családok ahol lesz@rják a gyereket mégis szobatiszta lesz. Ne izgulj, majd szépen fog ő szólni ha akarja. Erőltetni nem szabad, akkor meg úgysem tudsz mit tenni.
2012. jan. 18. 14:49
5/21 anonim válasza:
Mi is átéltük ezt, kisfiam tavaly augusztusban lett 3 éves, és még nyáron javában bepisilt... Ovi elött kezdett el szólni-de azt sem mindig, és amikor mérges volt valamiért - bepisilt. Egész nyáron csak mostam a nadrágjait, nem tettünk neki pelust, hogy szokjon már hozzá. Aztán a fél évvel fiatalabb unokatestvérét látta, hogy dícsérjük, mert ő bizony már WCre járt... Akkor megverte érte az unokatestvért :), de pár napra rá kezdett el jobban szólni. Az ovi igen nagy változást hozott, ott látja a többieket, hogy már csak neki és még egy gyereknek raktak alváshoz pelust - azóta száraz, nappal itthon nem is adunk rá pelust. Viszont éjjel még mindig használunk, báregyre többször száraz.
Egyszóval még ti igen ráértek, ne aggodalamaskodj emiatt. És a nyár igazán lakalmas idő arra, hogy leszokjon.
2012. jan. 18. 14:52
6/21 anonim válasza:
Az én fiam is 2,5 éves, már szobatiszta, tavaly nyáron lett az. Én csak levettem róla a pelust , eleinte sokszor bepisilt, levettük a kisgatyát, kapott másikat és aztán ment tovább, aztán egyre gyakrabban szólt,hogy pisilni kell és egy bő hónap alatt szobatiszta lett nappalra, aztán nyár végére már éjszakára sem kellett a pelus.Úghogy szerintem érdemes megvárni a nyár elejét és akkor elkezdeni, levenni róla a pelust és akkor majd úgyis rájön magától a dolgokra. Persze próbálkozni addig is lehet, ahogy eddig is tetted ráültetni este a bilire, meg esetleg reggel is próbálkozhatnátok, é s adéli alvás előtt vagy utánna.
2012. jan. 18. 15:45
7/21 anonim válasza:
Nálunk a zenélő autós bili tökéletesen bevált.Sőt már a wc-re is ráül szűkítővel a kisfiam.Most volt decemberbe 2 éves.
Próbáld meg tényleg a zenélőset,mert mikor belemegy már zenél is.
Nekünk bevált.
4 gyerkőc anyukája
2012. jan. 18. 16:41
8/21 anonim válasza:
Teljesen megértelek, mert nálunk is ez van. Fiam elmúlt 2.5 éves és hallani sem akar a pelenka nélküli életről. Ráadásul áprilisban ovi kezdődik, és pelenkásan nem vihetem.
2012. jan. 18. 19:57
9/21 anonim válasza:
Na én is azt a bizonyos agyban való átkapcsolást várom, csak anyi különbséggel hogy mi már elmúltunk 3 évesek. :(
Nem akar hallani sem a biliről, sem a wc-ről.
Volt olyan a nyáron hogy ugye meztelenül volt, láttam hogy pisil és gyorsan oda tartottam a bilit.Elfordúlt és folytatta tovább a pisilést, majd amikor végzett kivette a kezemből a bilit és hozzám vágta.Még mindig ha viszem neki oda elveszi és eldobja.
A wc-t ha mondom neki akkor oda szalad a wc-hez és neki támaszkodik az ajtónak hogy ne tudjam kinyitni.
Volt neki zenélő bilije is, sajnos elég hamar rá jött (magától) hogy nem kell ahoz bele pisilni hogy zenéljen, elég ha bele önt egy kis vizet.
2012. jan. 18. 20:09
10/21 anonim válasza:
Szia, a fiam márciusban lesz 2 és fél éves, kb másfél hónapja szobatiszta. Én levettem róla a pelust karácsony előtt, mert már elegem volt belőle és őszintén szólva annyira okos és mindent mond már és gondolkodik és szuper, hogy úgy gondoltam, ezt is tudja, csak lusti. Levettem róla, egyszer bepisilt, másodjára már sírt, amikor bepisilt, harmadjára már szólt előre. Azóta szobatiszta, egyszer talán ha bepisilt kicsit, mert nem értünk oda. Előtte hallani sem akart a vécéről. Viszont nagyon tetszettek neki a kisgatyák, amiket ráadtam, igyekezett tisztán tartani őket. Már nagyjából éjszaka is szobatiszta, bár éjjel még vannak balesetek, de az éjszakát nem sürgetem, mert arra kevésbé van hatással a tudata.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!