Mit és mennyit iszik egy nap 3 éves körüli gyereketek?
Az enyém alig iszik, és alig pisil. Nagy harc minden korty :( Miket adtok neki?
Pohárból kortyol egyet, és lerakja. Szívószállal szív kettőt.. Levesből eszik két kanállal, és nem kér többet. Tanácstalan vagyok. És félek, nem tesz jót a veseműködésének, és a keringésének sem. Oviban 7 órán át semmit se iszik!!! (hiába kínálják).
Enyém se egy ivóbajnok, de a kakaót szereti (reggel-este 3 deci). Közben próbálok neki minden mást is adni,csak igyon valamit: gyümölcslé, szörp, tea - összesen kb 3-4 deci.
Az oviban ő sem iszik, így amikor megyek érte, mindig viszek neki kis két decis szívószálas üdítőt, amíg hazaérünk, azt megissza legalább.
Köszi, ez jó ötlet, vinni fogok én is valami szívószálast, ha megyek érte :)
Reggel este 1,5 dl kakaót iszik... ha itthon van,néha iszik egy dl-t napközben is.. De a fél litert nem igen érjük el egy nap folyadékban sajnos :(
2,5 éves múlt és sokat iszik. Nekem néha ez a gondom, mert bepisil alváskor. Éjjeli pelust vissza kellett adnom rá, mert nem bírta tartani.
1 nap:
reggel 2,5 dl kakaó
reggelihez tea, víz, szörp, amit kér, evés közben is sokat iszik, 2 dl-t legalább így félek nem a kajával lakik jól, hanem az innivalóval.
délelőtt is sokszor látni pohárral a kezében,
ebéd közben is iszik, utána is
alváshoz tej
délután is, vacsihoz is... igazából feleslegesen szedem napszakokra. Sokat iszik. Több, mint 1 litert naponta, +ha levest eszik.
3 és fél éves a lányom. Reggel 3 deci kakaóval kezd, napközben teljesen normálisan, pár óránként inni kér, az oviban sincs ezzel gond, de csak sima vizet issza meg, üdítő nem kell neki, a teát sem fogadja el. Este vacsorához általában megiszik egy pohár tejet (másfél-két decit), majd elalvás előtt még 3 deci kakaót.
A napi másfél liter folyadék biztosan megvan neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!