Mitől függ, hogy egy kisgyermek beteges -e?
vannak gyerekek, akik hetente-kéthetente betegek, mindig benyalnak valami fertőző betegséget.
Mitől függ, hogy egy gyerek mennyire beteges.
Vegyük azt, hogy a beteges és a szinte sohasem beteg ugyanolyan közösségben jár.
Miért mondják , hogy essen át a sok betegségen picikorban, mert akkor az immunrendszere megerősödik?
Aki nem esik át rajta vagy pl. 3 éves koráig összesen 3x volt náthás, az is 1,5 éves korában akkor az a gyerek miért nem esik át rajta? Az baj?
Én is kutatom, hogy mitől lehet. A fiam az extra beteges kategóriába tartozik egyelőre, már nem is számolom, hányszor volt beteg a szeptemberi bölcsikezdés óta.
Az biztos, hogy nincs összefüggés a szoptatás és a betegesség között, mert a fiam 11 hónapig szopizott.
A hajlamon kívül nálunk ludas az újszülöttként még a kórházban kapott antibiotikum, illetve az hogy fél éve gyakorlatilag alig eszik friss gyümölcsöt. Még a szőlőig úgy-ahogy ette, de azóta semmi.
Köszönöm a válaszaitokat.
Kisfiam 3 éves múlt és szerencsére eddig elkerülte minden. Járunk rendszeresen kórházban, háziorvoshoz, gyerekorvosokhoz más okból, szóval extrán találkozik a bacikkal, de szerencsére semmit nem kap el. Immár 1,5 éve még az orra sem folyt.
Mindennap c-vitaminos vizet iszik, sokfélét eszik. Újszülöttkorában kapott antibiotikumot, de azóta semmilyen gyógyszer szerencsére.
Influenza ellen beoltattuk.
Szerencsére a huga sem volt eddig beteg, ő 11 hónapos lesz.
Mindkettő szopott/szopik.
Csak mindenki azt mondja, hogy minél előbb átesik a gyerekbetegségeken, annál jobb. Nehogy a későbbiekben ebből nagyobb baj legyen.
Szerintem ez genetika. A nagyobbik fiam 7 hónapos koráig szopizott.Most 10 éves. Sose szedtünk semmilyen étrendkiegészítőt. Még vitamint is csak időközönként, kúraszerűen. Utoljára talán 5 éves korában volrunk vele orvosnál. Még egy megfázást se produkál. Nagyon jó az immunrendszere. Sose volt beteges.
A kisebb fiam 19 hónapos koráig szopizott. Ő se kap extrába semmi táplálékkiegészítőt. Most 2 éves, és elég sokat hiányzunk a bölcsiből. Konkrétan minden második héten elkap valami felsőlégúti betegséget.
Szóval szerintem ez örökletes dolog lehet.
Genetika, ugyanakkor simán felelős lehet ezért a steril környezet. Mi eléggé féltősek vagyunk (sajnos) és hát bizony a lányunk eléggé beteges is.
Azt nem írtad, jár-e közösségbe a nagyobbik gyereked (kórház, rendelőn kívül, bár ott is elkapná végülis), de majd ha óvodába jár, lehet, hogy ez változik, általában onnantól kezdenek betegesek lenni azok a gyerekek, akik erre hajlamosak.
háát a bárányhimlő elleni oltást is beadattuk.....
Játszótérre jár, játszóházba néha, de mindent mindenhol fogdos, buszon is és utána a keze a szájában, de mégsem betegszik meg.
Oviba nem jár, lehet, hogy az lesz a fordulópont.
De sok ismerősöm gyereke is ennyit jár közösségbe és jóval betegesebbek és nem értem.
Takarítok eléggé pedig, de macskánk is van.
2.vagyok
A nagyobbik fiam is ilyen volt, mi is mentünk mindenhova, tapogatott, csúszott mászott, játszóház stb...
3 év alatt 1szer volt beteg, az is a 3napos láz volt.
El kezdte az ovit áprilisban. Azóta 2szer volt fülgyulladása, 1szer hányás, 1szer hasmenés és 3szor nátha. Szóval, azért amióta oviba jár, szed össze ezt azt, de lekopogom, nagyon hamar letudja ezeket, lázasnak nem lázasodik be, meg sem viselik a betegségek.
Majd figyeld meg, ha a te gyerkőcöd is jár rendszeresen közösségbe,akkor azért 1-2 nyavaját összeszed, max nem dől ki úgy,mint sok gyerek.
A kicsi is azóta kap el betegségeket, amióta a nagy ovis és hazahozza nekünk. De ő is pikkpakk túlvan mindenen!
És egyik sem szopizott, mert nem volt tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!