Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek, hogy alakult a szobatis...

Kinek, hogy alakult a szobatisztaságra nevelés?

Figyelt kérdés
Lányom unokatesójáról lekerült a pelus 3 hónapja és azóta nincs baleset!Olyan érdekelne akinél kicsit döcögősebb volt!Hogy bírtad gondolkoztál hogy vissza adod!Honnan tudtad hogy itt az idő megérett rá!Ha van kedved írd le Te hogyan álltál neki érdekelnének a tapasztalatok!
2012. jan. 17. 13:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 18 hónapos volt, megpróbáltuk, mindig mutatta, h pisi, kaka, de sosem értünk el biliig, ha igen, akkor 1 óra múlva újra pisilt, akkor már bugyiba.

2 évesen, nyáron újra próbáltuk, pisilt mindenfelé, de szólni nem szólt.

3 évesen újra, akkor fel is adtam a dolgot, kész, nem lesz szobatiszta, ahogy leálltam a témával, két hét múlva magától szobatiszta lett, újabb két hét múlva ágytiszta is.

Amíg erőltettem, kérdezgettem, addig nem csinálta, ahogy úgymond elengedtem a problémát, nem görcsöltem rajta, magától sikerült neki.

2012. jan. 17. 13:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen pont idén májusban mikor azok a nagyon meleg napok voltak eldöntöttem hogy elkezdjük a bilitémát. Egyszerűen levettem a pelust és ennyi. 2 hétik mindig bepisilt bekakált hiába ültettem 15 percenként a bilire de megérte mert 2 hét után rájött hogy mit kéne csinálni azóta szobatiszta teljesen. Jó néha heti 1szer 2 hetente 1szer van egy 2 baleset ha de ennyi.
2012. jan. 17. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
utsó vagyok Nem idén bocs TAVALY májusban. Még mindig azt hiszem hogy december van :DDD
2012. jan. 17. 13:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Lányom 2 éves hajlik rá meg nem is de akkor még én is várom az igazi pillanatot!Várok további tapasztalatokat!
2012. jan. 17. 13:18
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is 2. válaszoló!Akkor azért jó gyorsan rá jött gyermeked a szobatisztaság lényegére!De a két hetet nem irigylem nem lehetett könnyű! :)
2012. jan. 17. 13:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom nyáron volt két és fél éves. Bepróbálkoztam, de nem sikerült megszabadulni a pelenkától. Akkor szólt, amikor már jött a pisi, vagy nem is szólt, láthatóan nem érdekelte a dolog.. Aztán december elsején levettük róla pelust, és azóta patentul megy minden.
2012. jan. 19. 14:16
 7/14 A kérdező kommentje:
Akkor nektek is a kivárás vált be!Én is igyekszem türelmes lenni!Remélem kislányom is nyáron hamar elhagyja a pelust!Köszönöm a választ!
2012. jan. 19. 14:26
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól!Pikk-pakk sikerült...na ne gondold,hogy csodagyerekről van szó(éppen ideje volt már).Tavaly május közepén volt 3 éves,és rá 1 hétre azt mondta,neki nem kell a pelenka.És tényleg,onnantól nappalra szobatiszta volt.Rá 1 hónapra a délutáni alváshoz se kellett(szerencsére,így a szeptemberi ovikezdés nem ütközött akadályba(ami a pelenkát illeti).Éjszakára még kell,ám nincs ezzel semmi gond,kb. 5 éves korukig kell ágy tisztává válniuk(én nem ébresztem fel azért,hogy kivigyem pisilni,mivel akkor nem alussza végig az éjszakát,és reggel hisztisen,nyűgösen kel).Különben én semmi extrát nem tettem,mivel láttam/láttuk,hogy abszolút éretlen volt a dologra.Hiába volt bili,wc szűkítő,Elmo elhagyja a pelus-t mese,konkrétan semmi nem érdekelte.Nem volt elég érett hozzá az idegrendszere(én nem vagyok az erőltetés híve,holott a bátyja 2 évesen vált szoba és ágy tisztává,erőltetés nélkül).
2012. jan. 19. 14:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi még minden előtt állunk, lányom 21 hós. Ismerkedés a bilivel szűkítővel megvolt, de nagyon húzódozik tőle, még ruhásan se akart ráülni egyikre sem, hogy kipróbálni. Erőltetni nem fogom, azon gondolkodom, hogy beszerzek tavaszra pár mosható pelust hátha akkor hamarabb lekivánkozik majd róla a pelenka, ha nem a legszuperebb nedvszívós eldobhatót használjuk majd.

2012. jan. 19. 15:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy kicsit speciális eset vagyunk, de leírom, hátha hasznos valakinek.

Szóval a kisfiam atópiás dermatitiszes, ami rettenetes viszketéssel jár, és nem tudnak/tudunk rajta segíteni. Konkrétan, ahogy valamilyen bőrfelületet szabaddá válik, rögtön vakarja, de sírásig, véresre. Most 26 hónapos, tudja, honnan jön és hova megy a pisi és a kaka, ismeri a WC-t, bilit. Szívesen üldögél rajta, mikor belepisilt a pelusba, akkor hozza a bilit és mondja, hogy pss (pisi) vagy mutatja, hogy kaka (megütögeti hátul a pelust). DE! Ahogy levetkőztetjük, hogy ráüljön a bilire, még ha áll a kis kuki, azaz tényleg pisilnie is kellene, a vakarózástól szinte rögtön elmúlik az inger. Szóval hogy mi lesz, nem tudjuk, de nyár előtt nem várunk semmi jót!

2012. jan. 19. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!