Mitol jon es megy a laza a 3 eves kislanyomnak?
Kicsit rosszul tettem fel a kerdest.
Szoval a kilanyomnak neha fel-fel ugrik a laza. Szinte 1-2 hetente szokott olyat csinalni, hogy felugrik a laza 38 fole, es neha ilyenkor fajlalja a fulet is. Legtobbszor ilyenkor berohanunk az ugyeletre es az orvos miutan megvizsgalta azt mondja hogy kicsit piros a torka, de antibiotikumot nem ir ki. Szenteste napjan is reggel felugrott a laza, delutan meg semmi. Aztan januar 9-en este lazas volt, masnap semmi. Most szombaton ismet delelott felugrott, adtam Nurofent neki, mert a fulet is fajlalta. Lement a laza es azota semmi.
Idegi alapon nem lehet, mert nem tortent nagyobb valtozas, szeret oviba jarni, es hol otthol ugrik fel a laza, hol a nagyszuloknel. Nem bantja senki. Valami lappang benne? Az orvosok mindig a mandulajar fogjak. Valoban az lenne? Es attol fajhat hirtelen a fule? Es el is mulhat olyan hirtelen, ahogy jon?
Kicsit hosszu lettem.
orr-fül-gégészeten voltatok? csak mert a házi orvosok - tisztelet a kivételnek - sokszor nem elég alaposak.
én azt gondolom, hogy nem csak a fülétől mehet fel. lehet vmilyen lappangó betegség is, amihez teljes kivizsgálás kellene. Ha a dokitok nem partner, akkor keressetek másik orvost, mert ez így nem jó, nem egészséges dolog.
szerintem pl. pajzsmirigy vagy hormonbetegség is járhat lázzal, ha nincs más oka a betegségnek. azért egy mandulagyulladás kikezelhető, ugyanígy egy fülgyulladás is.
menjetek el fülészetre szerintem legelőször.
Kullancs? Fraszt kapok.. nem hiszem. Hol?
Ful-orr gegesz latta, mert allandoan orrhangja van es azt hittem megdagadt az orrmandulaja es polipja van. De az orvos szerint nincs polipja.
Szerintem (en igy kikovetkeztettem) igenis van polipja, mert sokszor horkol es orrhangja van, a szajan veszi a levegot. Es emiatt gyakran van felso leguti megbetegedese es emiatt a mandulajarol fajhat a torka, meg az orran keresztul is felmehetnek a virusok es bacik a fulebe. Dehat ezt nem nekem kellene megallapitani.
Egyáltalán nem biztos hogy polipja van, az enyém is horkol és elkap felső légúti fertőzéseket, füles is, még sincs polipja. Az meg, hogy a felső légúti baci rámegy a fülére, természetes, ha érzékeny rá, minden ilyen nyavalya az orrüregből indul.
Én elvinném másik fül orr gégészhez is, ha kell magánhoz. Műszerrel vizsgálták? A lányomnak volt, hogy fülgyulladása volt, de az orvos sem látott semmit, a műszer viszont kimutatta a gyulladást! És a gyerek orvostól kérnék egy vérvételes beutalót
Az én kisfiamnak "periódikus láz szindrómája van" .
A körzeti orvoshoz hiába mászkáltam vele évekig,állandóan írta az antibiotikumot,aztán ahogy jött úgy ment is a láz mindig.
Végül az immunológus kivizsgálta és diagnózist adott,tartós beteggé van nyilváníta emiatt.
Hasonlóan jelentkezett mint nálatok ,pár hetente megmagyarázhatatlan okú belázasodások ,amik jöttek mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!