Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális még, hogy 2 hónap...

Normális még, hogy 2 hónap múlva 3 éves lányomra éjszakára kell a pelus? Meddig normális ez? Kezdek aggódni emiatt!

Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 11:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
12%
Hát oszintén szerintem már nem kellene lennie de lehet hogy olyan mélyen alszik hogy nem ébred rá fel hogy pisi lessz.
2012. jan. 13. 11:12
 2/15 anonim ***** válasza:
Fiúknál 5 éves korig normálisnak mondják az éjszakai bepisilést, nem tudom, hogy lányoknál meddig normális.
2012. jan. 13. 11:14
 3/15 anonim válasza:
Iker fiaim vannak, szintén majd' 3 évesek és éjszakára még nálunk is van pelus.
2012. jan. 13. 11:15
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, normalis. Nezz utana a neten, h Ranshburg Jeno mit ir errol, es lehet meg fogsz nyugodni. En mindig hittem neki, szerinte 5 eves koraig a gyereknek joga van bepisilni. O pl ellenzi, h ezt a dolgok eroltessuk, ejjel ebresszuk a gyereket, problemanak fogjuk fel. Mi nem is fogtuk fel soha annak. Azt mondtam, megvarjuk az 5 eves kort, es ha addig nem alakul ki, lepunk. Marcisuban lesz 5!!! a kislanyom, es kb 1 honapja teljesen szarazak a pelusok. Most akarjuk levenni rola, aztan meglatjuk, igy marad e. De szerintem igen, mert hajnalban mar ebred es elemgy pisilni. O ilyen, most erett meg ra, es meg belefertunk az 5 evbe, tehat minden rendben. Az meg ne erdekeljen, h korulotted ki mit mond, esetleg furan neznek rad. Velunk is elofordult, de nem erdekelt, vendegsegbe, rokonokhoz is pelussal mentunk, nem titkoltuk, pedig voltak kisebb gyerekek, akik amr agytisztak voltak. Amig latja a gyerek rajtad, h emiatt aggodsz, o is problemanak fogja fel, es nehezebb lesz.
2012. jan. 13. 11:18
 5/15 anonim ***** válasza:

Elnézést előző válaszoló, véletlenül lepontoztalak. Nem is én, hanem a kislányom, mert az ölemben volt. Ha gondolod, viszonozhatod.Bocsánat.

Szóval a lányoknál 5-6 évig normális az éjszakai ágybavizelés. Ez az idegrendszer érettségével függ össze. Segíthet, ha este hat óra után semmilyen cukros innivalót nem kap.

6/15 anonim ***** válasza:
Nem előző, hanes első válaszoló, bocsánat.
 7/15 anonim ***** válasza:
Ja, es nincs olyan, h fiuknal 5 eves a hatar, lanyoknal meg nem. Mindketto gyerek, es mindkettore ervenyes az 5 ev.
2012. jan. 13. 11:19
 8/15 anonim ***** válasza:
4. es 7. valaszolo vagyok: tapasztalatbol irom, semmi jelentosege nincs, h elvegyetek tole a keso delutani, esti innivalot. Attol meg ugyanugy be fog pisilni nagy valoszinuseggel. Nem kell csokkenteni a mennyiseget, hanem meg kell varni, h a gyerek megerjen ra. Nektek meg bo 2 ev van erre, ugyhogy nyugi.
2012. jan. 13. 11:22
 9/15 anonim ***** válasza:
Azért csak a fiúkat írtam, mármint az 5 évvel kapcsolatban, mert nekem fiaim vannak és annak már utánna néztem náluk meddig nomális az éjszakai bepisilés,mert a nagyobbik fiammal is sokáig volt ilyen problémánk.Egyébként tényleg minden gyereknél más a nagyobbik fiam 2 hét múlva 5 éves lesz, és most úgy tűnik végre megszűnik az éjszakai bepisilés, a kicsi meg 2,5 éves és hónapok óta nem pisil be már éjszaka sem, pedig semmit sem csináltam másképp nála sem, úgyhogy minden gyereknél másképp jön el az az idő amikor le már nem kell az éjszakai pelus.
2012. jan. 13. 11:30
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat ! Erőltetni semmi képpen nem fogom, nem fogom ébresztgetni az tuti éjjel, az arra való, hogy kipihenje magát. Megfogadom a Raugsburgos tanácsot, el olvasom :)
2012. jan. 13. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!