Tízóraira csak innivaló?
Ez vicc..legalább egy almát adnának.
Kedves kérdező! Melyik kerületben laksz?
Nálunk is csak gyümölcslé van, és elég is bőven, különben nem ennék meg a kicsik az ebédet.
Gondolj bele: 8-1/2 9 között reggeliznek, aztán 1/2 12-kor már ebéd van. A kettő között 3 és fél óra a különbség, ennyi időbe nem is fér bele még egy teljes értékű étkezés.
Ha a fiam tízóraira akár egy almát is megeszik, akkor már 3 falatnál nem eszik többet ebédre, és szerintem azért az ebéd fontosabb, mint a tízórai.
És nem azért adnak ennyit, mert ennyit ad az önkormányzat, hanem azért, mert így ésszerű.
21,36-os vagyok!
Teljesen kiesett,hogy mikor reggeliznek,persze,így már érthetőbb!
az, hogy teát kap, az tényleg gáz.
úgy van előírva, hogy gyümölcslének kell lennie a 10órainak (mármint ha folyadékot kapnak) az tápláló, nekik még étkezésnek számít, és előtt 1,5 órával reggeliznek, után 1,5 órával ebédelnek, szóval nem olyan vészes, hogy 3 órán keresztül éheztetik a gyereket ;)
mi bölcsinkben minden nap egy anyuka visz be gyümit így a gyümilé mellé kapnak 2 falat almát is :)
Figyi, 5x kell enni, ez igaz, de ebből csak 3-at esznek az oviban/bölcsiben, nem?
Mondjuk, ha 8-kor kel a gyerek és 3/4 9-kor már reggelizik az oviban, akkor neki valóban kimarad 1.
De abba a 3-3,5 órába, ami az ovis/bölcsis reggeli és az ebéd között eltelik, elég érdekes lenne még egy tápláló tízórait is beiktatni, akkor a haspók gyerekeken kívül senki sem enné meg az ebédet :)
Ha általánosságban nézzük, akkor a dolgozó szülős családoknál olyan 6-7 körül van ébredés, tehát akkor van reggeli, így nekik a 3/4 9-es ovis/bölcsis reggeli már tul.képpen tízórai :) Sőt, az én gyerekeim délután is esznek még itthon gyümölcsöt vagy valami nasit és 6-7 között meg már vacsi van, tehát ők végül is 6x esznek egy nap + délelőtt 10 órakor kapnak még az udvaron gyümölcsöt is, amit persze a szülőknek kell vinni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!