3,5 eves a kisfiam es eleg rosszak a fogai, ilyenkor mi a teendo?
Szia!
Szerintem vidd el, és a fogorvos majd úgyis mondja, hogy mi lenne a legjobb. Ha nem károsíthatja a maradandó fogait akkor úgyis bent hagyja, ha igen akkor akkor pedig ti is jobban jártok a későbbiekre nézve, ha kihúzza.
Az én fiamnak is rosszak a fogai.(8 db)Semmiképp nem szabad kihúzni,azt ne engedd.Mivel akkor a tejfogak befelé húzódnak a száj közepe felé,így nem marad hely az alatta lévő igazi fogak,nem tudnak kibújni.
Vidd el fogdokihoz.Az enyémnek kifúrták a fájós fogát(ha fáj),azért,hogy elhaljon és ne legyen begyulladva.Megnyitják a fúrással a járatot.
Eddig 1 foggal jártunk így.A többi hét az csak van,nem fáj neki,így hagyjuk nyugodtan.Ebből 4 az első felső fog.Nem szép,de majd kijönnek,ha eljött az ideje.
A fúrás kissé kellemetlen volt neki,de az ő érdeke,hogy ne fájjon.Kihúzatni ne engedd.De én megfogadtam legközelebb a férjem viszi a fogászatra,mert én alapból rosszul vagyok a fogdokitól,hát még ha a pici is szenved!
Én jobban pánikoltam mint a 4 éves gyerek.Jól viselte,ahhoz képest,hogy 4 éves,ügyes volt.
Meg arra kell figyelni a fúrás után,hogy mindig kimossátok neki a lukat,amig el nem hal a fog.Fogkefe,vagy vízsugár.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!