Kell e tudni egy 28 hós gyereknek az alábbiakat?
-kört rajzolni
-szobatisztának lenni
-egyedül öltözni
És normális az, ha egy óvodában főzelék az ebéd, akkor nincs leves? Idéntől még nem kötelező az ovi 3 éves kortól, ugye?
Szabályos kört nem,de az én 22hónaposom már rajzol körhöz hasonlót.
Szobatisztaság és öltözésre a válasz,NEM.
Levesnek kellene lenni,az ovit nem tudom.
Az enyém is rég óta (fél éve) rajzol kört, 27 hónapos. Egyedül letolja a nadrágot, bugyit, ráül a bilire, pisil, majd megtörlöm és felöltözik. A pulcsit és body-t nem veszi le/fel egyedül (a bodyt kipatentolja).
20 hónapos kora óta nappalra szobatiszta (általában wc-re jár, néha bilizik csak míg én nem tudok segíteni mert épp etetem a kisebbet).
De ezekkel még egyáltalán nincs lemaradva, ne aggódj.
Az ovit nem tudom én sem.
kisfiam 2,5 éves, vagyis 30 hónapos
- kört nagyjából tud csak rajzolni, nem szabályos kör
- nem szobatiszta (nyáron már bilizett, de ahogy rossz idő lett, és nadrág kellett visszaesett teljesen, a mai napig elüldögél a kakában is, nem is szól, félek is mi lesz így)
- egyáltalán nem tud egyedül öltözni, a zokniját tudja csak levenni :)
- ovis dolgot nem tudom, mert még nem ovis, de a tied hogy lehet ovis 28 hónaposan?
- 2014-től lesz csak kötelező a ovi 3 éves kortól, mert még kevés a hely, építenek majd új ovikat meg bővítenek, rámegy egy halom pénz, aztán 2014-ben majd jön egy új kormány és eltörli ezt a rendelkezést
Az én kisfiam 28 hónapos lesz 15-én.
Kört nem tud rajzolni.
Szobatiszta éjjelre, nappalra.
Egyedül levetkőzik teljesen (nagykabáttól az alsógyatyáig. Egyedül vissza tudja húzni a nadrágot és az alsógatyót, harisnyát wc-zés után. Ezen kívül felveszi egyedül a zoknit, csizmát, sapkát, és ha pont jó helyre megy minden akkor apólót is.
Oviról nem tudok nyilatkozni.
Kislányom 30 hónapos korában szokott rá a bilire.
Kört már előbb tudott rajzolni, lévén hobbim a képzőművészet, így foglalkozok vele ezügyben.
Öltzöködni csak részlegesen tud. Azaz alsóneműt, pólót, szoknyát már fel tud venni, de a cipzárral, gombbal még nem tud igen mit kezdeni, azaz belebújni a ruhába tud, de mást még nem. A bölcsiben azt mondták, hogy ez még nem baj.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!