Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek későn kezdett beszélni...

Akinek későn kezdett beszélni a babája, annak hogyan indult be a beszédfejlődése? Hirtelen vagy fokozatosan? Miket kezdett el mondani?

Figyelt kérdés
19 hónapos fiú, és még nem beszél, állathangokat utánozza szépen, de már szinte csak azokat mondja egész nap. Pl: Régebben mondta hogy cica, most már csak nyávog ha meglát valahol egy macskát. Régen mondta azt is hogy apa, most meg papának hívja az apukáját. Nekem még egyszer sem mondta hogy anya. Pár héttel ezelőtt még több szót mondott, de már nem is hallom tőle, csak az állat hangokat utánozza. Mindig azt hiszem, hogy na most beindult a beszédfejlődésben, és másnapra szinte nem mond semmit. Imádott számolni, egy , kettő három, tíz ezeket mondta legalább egy héten keresztül, most harapófogóval sem lehet belőle kihúzni, hogy számoljon. Sokat énekelek, és beszélek hozzá, szinte egész nap vele vagyok, mindent együtt csinálunk, így ez nem lehet baj!
2012. jan. 3. 13:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
kisfiam 20 hónapos kora körül kezdett beszélni, az első 2 hónapban nem nagyon nőtt a szókincse, pár szót tudott, aztán hirtelen beindult, pár nap alatt (ha jól tudom ezt úgy hívják hogy szótárrobbanás) és a 2 éves vizsgálaton amikor megkérdezték kb hány szót tud, én azt mondtam hogy 100-at, de csak rámondtam valamit, és a védőnő azt mondta hogy ez fiúknál nagyon szép, szóval akkor sincs semmi baj, ha a tied még nem beszél, majd fog, ne izgulj!
2012. jan. 3. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!