Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekvigyázás 18 évesen...

Gyerekvigyázás 18 évesen semmi tapasztalattal?

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni aupairnek (olyan, mint a babysitter)külföldre a nyárra. Így szeretnék tapasztalni, világot látni és új élményeket szerezni.

Még sosem bántam gyerekekkel, de úgy gondolom nem lehet olyan nehéz. Játszani kell velük, kimozdulni a levegőre stb. Nagyon kis gyerekre nem vigyáznék, mert az több odafigyelést igényel.

Kb 4 éves kortól vállalnék el gyereket, max 2-t. Szerintetek menni fog gond nélkül? Tényleg csak le kell őket foglalnom, és ennyi?

Tapasztalat nélkül rám mernétek bízni a gyereketeket?

2012. jan. 1. 23:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

00:54-es vagyok.

Nem értem, miért kell lepontozni? Azért, mert azt írtam, hogy nem kell tanfolyam?

Sehol sem kérik, ahol pedig igen, ott csak és kizárólag a pénz miatt.

???

Mindegy, azért remélem, hogy rendben mennek a dolgaid, és sikerül megtalálni a megfelelő családot.

Ajánlom figyelmedbe a

www.aupair-world.net

oldalt, ez ingyenes, és én is itt találtam anno családot.

2012. jan. 2. 15:44
 12/12 anonim válasza:

"Nem lehet olyan nehez.." En is pontosan ugyan igy gondoltam, mikor elkezdtem sitterkedni. Kb. 18 lehettem en is es gyorsan megvaltozott a velemenyem.

Hiaba gondolkozol azon, hogy milyen koru gyerekekre vigyazz, mert a nagyobbakkal kevesebb a gond a kicsikkel meg tobb, mert jobban kell rajuk figyelni, etc..

Ez nem igaz! Mindkettonek van elonye es hatranya is.

Mig a kicsiket tisztaba kell tenni, megetetni, megfurdetni es elaltatni kell (akik egyebkent szinte egesz nap csak alszanak), addig a nagyobbak, mondjuk az ilyen 4-5 eves gyerekek hihetetlen hiperaktivak. Elmentek setalni vagy jatszoterre ket masodpercre eleg, hogy nem figyelsz oda ra, vagy nem fogod a kezet mar az uton van es uti el az auto vagy beledugja a vizes ujjat a konnektorba (nalam ilyen volt, csak azert irom). A nagyokra is nagyon oda kell figyelni es talan meg tobb figyelmet es energiat igenyelnek mint a kissebbek.

Egy eset, ha erdekel...

Irorszagban vagyok epp babysitter es a szomszed csalad (nekik is van 3 gyerekuk, a legnagyobb 4 eves)meselte, hogy az egyik ismerosuknek a 4 gyerekere mentek segitsegbol vigyazni egy hetvegi napon. Az anyuka mar nem volt otthon mire odaertek a 4 gyerekhez az o sajat gyerekeiket is vittek magukkal termeszetesen, igy egy helyen volt 7 gyerek es mind 10 ev alatti.

Az apuka nagy sietsegben oltozott a bejaratnal,mert mar igy is el volt kesve a munkabol, amikor a kozepso fiu kiszaladt a bejarati ajton azt ordibalva hogy biciklizik az udvaron. Apuka bolintott, jolvan menjel. 3 perc nem telt el es a gyerek uvoltve verte az ajtot. Mindenki rohant kifele, hogy megnezzek mi tortent. A gyereknek a keze verben uszott, mert a bicikli kormanya es a fal koze beszorult a keze, a fal pedig lehorzsolta azt. Ket korme tort le szo szerint, rohantak vele a korhazba.

Az volt a masik csalad szerencseje, hogy az apuka meg otthon volt, mikor mindez tortent es latta a sajat szemevel, kulonben ha ezt elmeseltek volna neki, szerintem azt gondolta volna, hogy nem figyeltek a gyerekere, szoval... Ilyen esetek barhol, barkivel elofordulhatnak, meg a szulokkel is.

Teljesen mindegy mennyi idos a gyerek, figyelni kell ra es en is azt ajanlom neked, hogy elotte alkalmankent vigyazz gyerekekre, vagy legyel onkentes valahol ne ugorj egybol a mely vizbe, mert nem olyan konnyu, mint azt sokan gondoljak.

Neha en is szivom a fogam, pedig sok gyerek megfordult a kezem alatt.

22/L

2012. jan. 23. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!