Gyerekvigyázás 18 évesen semmi tapasztalattal?
Szeretnék kimenni aupairnek (olyan, mint a babysitter)külföldre a nyárra. Így szeretnék tapasztalni, világot látni és új élményeket szerezni.
Még sosem bántam gyerekekkel, de úgy gondolom nem lehet olyan nehéz. Játszani kell velük, kimozdulni a levegőre stb. Nagyon kis gyerekre nem vigyáznék, mert az több odafigyelést igényel.
Kb 4 éves kortól vállalnék el gyereket, max 2-t. Szerintetek menni fog gond nélkül? Tényleg csak le kell őket foglalnom, és ennyi?
Tapasztalat nélkül rám mernétek bízni a gyereketeket?
00:54-es vagyok.
Nem értem, miért kell lepontozni? Azért, mert azt írtam, hogy nem kell tanfolyam?
Sehol sem kérik, ahol pedig igen, ott csak és kizárólag a pénz miatt.
???
Mindegy, azért remélem, hogy rendben mennek a dolgaid, és sikerül megtalálni a megfelelő családot.
Ajánlom figyelmedbe a
www.aupair-world.net
oldalt, ez ingyenes, és én is itt találtam anno családot.
"Nem lehet olyan nehez.." En is pontosan ugyan igy gondoltam, mikor elkezdtem sitterkedni. Kb. 18 lehettem en is es gyorsan megvaltozott a velemenyem.
Hiaba gondolkozol azon, hogy milyen koru gyerekekre vigyazz, mert a nagyobbakkal kevesebb a gond a kicsikkel meg tobb, mert jobban kell rajuk figyelni, etc..
Ez nem igaz! Mindkettonek van elonye es hatranya is.
Mig a kicsiket tisztaba kell tenni, megetetni, megfurdetni es elaltatni kell (akik egyebkent szinte egesz nap csak alszanak), addig a nagyobbak, mondjuk az ilyen 4-5 eves gyerekek hihetetlen hiperaktivak. Elmentek setalni vagy jatszoterre ket masodpercre eleg, hogy nem figyelsz oda ra, vagy nem fogod a kezet mar az uton van es uti el az auto vagy beledugja a vizes ujjat a konnektorba (nalam ilyen volt, csak azert irom). A nagyokra is nagyon oda kell figyelni es talan meg tobb figyelmet es energiat igenyelnek mint a kissebbek.
Egy eset, ha erdekel...
Irorszagban vagyok epp babysitter es a szomszed csalad (nekik is van 3 gyerekuk, a legnagyobb 4 eves)meselte, hogy az egyik ismerosuknek a 4 gyerekere mentek segitsegbol vigyazni egy hetvegi napon. Az anyuka mar nem volt otthon mire odaertek a 4 gyerekhez az o sajat gyerekeiket is vittek magukkal termeszetesen, igy egy helyen volt 7 gyerek es mind 10 ev alatti.
Az apuka nagy sietsegben oltozott a bejaratnal,mert mar igy is el volt kesve a munkabol, amikor a kozepso fiu kiszaladt a bejarati ajton azt ordibalva hogy biciklizik az udvaron. Apuka bolintott, jolvan menjel. 3 perc nem telt el es a gyerek uvoltve verte az ajtot. Mindenki rohant kifele, hogy megnezzek mi tortent. A gyereknek a keze verben uszott, mert a bicikli kormanya es a fal koze beszorult a keze, a fal pedig lehorzsolta azt. Ket korme tort le szo szerint, rohantak vele a korhazba.
Az volt a masik csalad szerencseje, hogy az apuka meg otthon volt, mikor mindez tortent es latta a sajat szemevel, kulonben ha ezt elmeseltek volna neki, szerintem azt gondolta volna, hogy nem figyeltek a gyerekere, szoval... Ilyen esetek barhol, barkivel elofordulhatnak, meg a szulokkel is.
Teljesen mindegy mennyi idos a gyerek, figyelni kell ra es en is azt ajanlom neked, hogy elotte alkalmankent vigyazz gyerekekre, vagy legyel onkentes valahol ne ugorj egybol a mely vizbe, mert nem olyan konnyu, mint azt sokan gondoljak.
Neha en is szivom a fogam, pedig sok gyerek megfordult a kezem alatt.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!