Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 10 éves kisfiam pár hete...

10 éves kisfiam pár hete "rángatja" az arcát. Mitöl lehet?

Figyelt kérdés
Akaratlan rángatózásai vannak!Mikor kérdem mit csinál,azt mondja Ö semmit!Párom azt mondja a szemüvegtöl van!De engem nagyon aggaszt!
2012. jan. 1. 20:10
 1/10 zkriszti3 ***** válasza:

Megnyugtatásul kérdezd meg a háziorvost.

Mi egy hete csináltattunk vérképet az orvos javaslatára, mert régen volt. Időnként érdemes ellenőrizni a dolgokat akkor is ha úgy tűnik minden rendben.

2012. jan. 2. 08:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szemüveget pár hete hordja? Ha igen, akkor a párodnak valószínűleg igaza van. Ha nem, akkor nekem ticnek tűnik. Ez olyan akaratlan, észrevétlen mozdulatot jelent, lehet lelki oka, pl szorongás, de nem kell megijedni. Konzultálnék orvossal.
2012. jan. 2. 09:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet a szemüvegtől, de lehet enyhe idegrendszeri probléma is. (Kezelhető, nem kell megijedni). Tik szindrómának hívják. Nekem is volt, életemben kétszer, nagyon stresszes helyzet miatt, és elmúlt, kezelés nélkül.
2012. jan. 3. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
2012. jan. 3. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:
A kisfiú viselkedésében más változás nem történt? Pl. impulzivitás, ingerlékenység, alvászavarok, tanulási teljesítmény romlása?
2012. jan. 3. 15:59
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem,nem történt!Iskolábva se volt éppen hogy esetleg ott érte volna valami stressz.Itthon minden oké,nincsenek balhék stb.Még annyit hozzá tennénk,bár nem tudom van e valami jelentösége hogy hiperaktiv és figyelemzavaros.Orvosilag is,szóval nem csak Én vagy Tanárnők mondták rá,hanem ténylegesen is az.De nem a legrosszabb fajtából,szóval simán kezelhetö gyermek.Annyiban külömbözik 6 éves testvérétöl hogy nagyobb a mozgásigénye.Csütörtökön feltétlen elviszem orvoshoz,csak addig is nagyon ideges vagyok!

Már egy éve szemüveges,Én szerintem nem az a gond!

2012. jan. 3. 16:33
 7/10 anonim ***** válasza:

A hiperaktivitásnak és a figyelemzavarnak lehet egy enyhébb tünete a rángatózás.

A hiperaktív gyermekekre jellemző a rángatózás mellett pl a tic (szemrángások) mindenféle ok nélkül. Lehet, hogy a fiúnál is egy ilyen átmeneti időszak van, ami ezt eredményezi.

2012. jan. 3. 18:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Na, mit mondott az orvos?
2012. jan. 6. 12:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Elöször is javasolta hogy állitassunk a kisfiam szemüvegén optikussal...hátha!De azt mondta szinte biztos nem az a baj.Egyúttal adott is beutalót neurólógiára.Mert Ö is erre a TIK szindrómára gondol meg epilepsziáról kérdezgetett még!Majd kiderül!Köszönöm az érdeklödést! :)

Andrea

2012. jan. 6. 19:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, gondoltam, hogy nem a szemüveg lesz az ok. A TIK elmúlik, nem súlyos, ne ijedjetek meg tőle! (én már kétszer éltem túl) :) Jobbulást!
2012. jan. 13. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!