10 éves kisfiam pár hete "rángatja" az arcát. Mitöl lehet?
Megnyugtatásul kérdezd meg a háziorvost.
Mi egy hete csináltattunk vérképet az orvos javaslatára, mert régen volt. Időnként érdemes ellenőrizni a dolgokat akkor is ha úgy tűnik minden rendben.
Nem,nem történt!Iskolábva se volt éppen hogy esetleg ott érte volna valami stressz.Itthon minden oké,nincsenek balhék stb.Még annyit hozzá tennénk,bár nem tudom van e valami jelentösége hogy hiperaktiv és figyelemzavaros.Orvosilag is,szóval nem csak Én vagy Tanárnők mondták rá,hanem ténylegesen is az.De nem a legrosszabb fajtából,szóval simán kezelhetö gyermek.Annyiban külömbözik 6 éves testvérétöl hogy nagyobb a mozgásigénye.Csütörtökön feltétlen elviszem orvoshoz,csak addig is nagyon ideges vagyok!
Már egy éve szemüveges,Én szerintem nem az a gond!
A hiperaktivitásnak és a figyelemzavarnak lehet egy enyhébb tünete a rángatózás.
A hiperaktív gyermekekre jellemző a rángatózás mellett pl a tic (szemrángások) mindenféle ok nélkül. Lehet, hogy a fiúnál is egy ilyen átmeneti időszak van, ami ezt eredményezi.
Elöször is javasolta hogy állitassunk a kisfiam szemüvegén optikussal...hátha!De azt mondta szinte biztos nem az a baj.Egyúttal adott is beutalót neurólógiára.Mert Ö is erre a TIK szindrómára gondol meg epilepsziáról kérdezgetett még!Majd kiderül!Köszönöm az érdeklödést! :)
Andrea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!