Miért ennyire agresszívek a kisgyerekek mostanában?
Egy éves lesz a fiam jövőhéten.Lejárunk egy kicsiknek való szuper játszóra,de a legtöbb kisgyerkőc(1,5-3 évesek)egyáltalán nincs tekintettel a kisebbekre!Irigyek,lökdösődnek nekimennek!Ezeknek a gyerekeknek egyébként teljesen normális szülei vannak(látszatra).
De szerencsére azért vannak nyugodtabb természetű gyerekek is!
Az 1,5-3 éves korosztály még annyira kicsi, és annyi mindent kell még megtanulniuk, de a (nagyon kevés kivételtől eltekintve) ők még nem direkt agresszívek.
Engem sajnos sokkal jobban aggaszt, hogy az ovis és iskolás korosztály durva, figyelmetlen. Pedig nekik már tudniuk kell odafigyelni a másikra, a kisebbekre.
A múltkor egy hatéves a lábánál fogva kezdte el rángatni a 2,5 éves lányomat a homokozóban, és amikor odamentem szólni, a 9 éves nővére simán lehülyézett engem... És utána még anyuka oktatott ki engem, hogy a lányom a hibás, mert nincs testvére, nem tanulta meg, hogy a többi gyereket békében kell hagyni játszani. (Egy halom gyerek ásott közösen egy nagy lukat, és a lányom is odament közéjük. És szegénykém zokogott, amikor a nagyok elzavarták, és nem értette, hogy miért, amikor ő csak segíteni szeretett volna...)
Nem tudom hogy mennyire tudatos vagy nem a kicsiknél a verekedés.Én azért elég tudatosnak látom!Még hátra is néz a csúszdánál,hogy ott van-e valamelyik kicsi és rúg egyett!szerintem ez elég tudatos!De remélem majd ez megváltozik mire nagyobbak lesznek!
köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!