Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktattad bilizésre a...

Hogy szoktattad bilizésre a gyermeked?

Figyelt kérdés
lányom 22 hónapos,és szeretném ha elkezdene már bilizni.de amikor látom hogy kakil és kérdezem rá ül-e a bilire,akkor határozott tiltakozás és elszalad.ha pisilnie kell nem szól.rá ül a bilire,de ha csinálni is kell bele valamit akkor inkább a pelenka.ha nincs rajta pelus,elvonult,rákakil a parkettára és aztán utána szól.
2011. dec. 28. 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem várj még egy kicsit! Nem baj az,ha még nem szobatiszta!! Hidd el,Te is nyugodtabb maradsz,ha vársz!

Mondja ezt,aki lefizette a gyerekeit... Komolyan! Bár az első lányomnak a 2. szülinapja után 1 nappal lett eldugva a pelenkája,és azt mondtam neki,ha nem pisil bugyiba,hanem ügyesen a bilibe megy a pisi-kaki,akkor vehet ki valamit a dobozból- direkt erre a célra kerítettem egy dobozt,tele vágtam apró édességgel. Egyből ügyesen pisilt a bilibe! Nem volt baleset! A szülinap előtt 1 héten keresztül pisilt néha a bilibe,majd a szőnyegre. Akkor láttam,hogy készen áll a szobatisztaságra. 2 hétig lett jutalmazva,majd elhagytuk,maradt a dícséret,ölelés.

A második lányunk 23 hónaposan lett így lefizetve. Ő is volt,hogy fürdés előtt a bilire ráült,belepisilt. Ő egy kicsit nehezebb természet,de 2 éves korára elhagytuk nappalra a pelenkát.

Ha készen áll,akkor lehet próbálkozni,de ha még nem hajlik rá,akkor hagyd.

Üdv:3lányos

2011. dec. 28. 15:30
 2/3 zkriszti3 ***** válasza:
Ha néha száraz a pelenka akkor lehet megemlíteni. Nálunk a wc. ajtó nyitva volt, hogy ha kedve van bemenjen a biliért.Egyszer próbáltam ráültetni,hogy lássa mire való , aztán vártam és rábíztam. 24 óra alatt lett szobatiszta nappal és éjjel.
2011. dec. 28. 15:47
 3/3 anonim ***** válasza:
22 hónapos még éretlen, hiszen 2 éves sincs. Nyugodtan várj nyárig, akkor könnyebb lesz.
2011. dec. 29. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!