Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős korban kezdődik a...

Mennyi idős korban kezdődik a dadogás? Örökölhető? Kezelhető?

Figyelt kérdés
2011. dec. 27. 21:27
 1/3 zkriszti3 ***** válasza:
Bármikor kezdődhet, örökölhető és kezelhető. Énekekkel a légvétel helyes útra terelhető . Valaki csak akkor dadog ha ideges, valaki észre sem veszi magán, őket nehezebb kezelni.
2011. dec. 28. 09:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Miért érdekel?

Én dadogok, de csak akkor ha ideges vagyok, és idegen helyen vagyok. Amúgy nem. Jártam kiskoromban logopédushoz is, de megmaradt, mivel idegrendszeri probléma. Örökölni nem lehet, max. a hajlam örökölhető. Nekem 2 tesó van. A legidősebb bátyám nagyon dadog szinte mindég. A középső egyáltalán nem dadog.

Kisfiam 2,5 éves. Elkezdte ismételni a szavak elejét. Megkérdeztem a munkahelyemen a logopédust. Azt, mondta, hogy ez nem dadogás, életkori jelenség. A beszédizmok nincsenek még annyira kifejlődni, megerősödve, hogy együtt bírjon haladni az aggyal. Tehát az agya már a következő szónál tart, a gondolkodása, de még csak az előző szót mondja. Ez kb. 6-8 hónap alatt lecseng. Ha ezek után is fent áll ilyen probléma, akkor kell csak szakemberhez fordulni. Kisfiam már nagyon ritkán ismétli a szavak elejét, kb. 2-3 hónapja kezdte.

2011. dec. 28. 10:22
 3/3 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Helyesbítenék. Csak akkor dadogok, ha ideges vagyok vagy/és idegen helyen vagyok. Tehát nem függ össze a 2 dolog (az idegesség és az idegen hely).
2011. dec. 28. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!